Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Konečně výhra Třebíčských hokejistů
Konečně výhra Třebíčských hokejistů PDF Tisk Email
Čtvrtek, 10 Listopad 2016 11:39

Po sedmi prohrách konečně vítězství hráčů Horácké Slavie. V Litoměřicích zvítězili 2:3. Tentokrát se to podařilo za tři body s celkem, o kterém jsme psali, že doma hraje stejně bídně jako Třebíčští. A potvrdilo se! V sestavě se objevili dva nováčci. Obránce Lukáš Blaha z Kadaně a útočník Ondřej Malec ze Žďáru. Ondřej hrál loni i za Jihlavu, Lukáš odehrál loni čtrnáct zápasů za Chomutov. Jestli budou přínosem, to se uvidí, oba jsou zatím na střídavý start. Každopádně včera byl Malec ústřední postavou zápasu, hned po brankáři Jekelovi. Gólman hostů zachránil hlavně ve druhé třetině mnoho šancí domácích a byl po právu jejich nejlepším hráčem.

Ti začali včerejší zápas aktivněji a v osmé minutě zaslouženě vedli po brance Milfajta, na kterou přihrál právě Malec. Hosté hráli z pevné defenzívy a vyráželi k protiútokům. V šestnácté minutě Kristl nedotáhl nájezd na domácího Pavelku, ale v následné přesilovce prostřelil gólmana Zohorna. Bohužel do konce třetiny stav nevydržel, půl minuty před koncem skóroval domácí Pilař na 1:2.

Ve druhé části se hrálo za neustálé herní převahy domácích. Na Jekelovi si však vylámali zuby jak opět Pilař, tak zkušení Pletka s Kallou a další domácí hráči.

Třetí třetina již byla vyrovnanější. Šance byly i na straně hostů, ale Pavelka vše kryl i s vydatnou podporou spoluhráčů, kteří obětavě padali do střel. Až na začátku 56. minuty se podařilo domácím vyrovnat. Po pasáži, kdy tlačili hosté, prostřelil mezi betony Jekela Rubeš. Jako by píchli domácí hráči do vosího hnízda. Hosté zabrali a novic Ondřej Malec těžil z perfektní přihrávky Wasserbauera. Domácím již nepomohla ani power-play a tak hosté odváží tři body na Vysočinu.

V sobotu zajíždí na led posledního Mostu, který je doma letos ještě bídnější než Třebíč. Povede se zopakovat výkon z Litoměřic? V pondělí kolotoč pokračuje v Třebíči, přijedou Trhači z Kadaně.

Jan Zeman