Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Horácká Slavia v derby vyhořela
Horácká Slavia v derby vyhořela PDF Tisk Email
Pondělí, 07 Listopad 2016 22:00

Sobotní derby mezi Horáckou Slavií Třebíč a Duklou Jihlava vyznělo jednoznačně pro hosty. Jihlavští si odvezli vítězství 0:4. Bez pardonu zasloužené. Domácí borci se snažili, ale marně. Jihlavští byli po dvě třetiny lepším tým. V dresu Třebíče se opět ukázal Marek Čiliak, který se rozchytává po zranění a reprezentační přestávka se k tomu hodí nejlépe. Naopak chyběli mladíci Havránek a Dymáček, kteří reprezentovali Českou republiku na mládežnických turnajích.

Začátek utkání se hrál opatrně a do šancí se nedostávalo žádné mužstvo. Postupně tempo narůstalo, ale do tempa derby bylo stále daleko. Upřímně řečeno, že se hraje derby, bylo poznat jen v hledišti, kde přišla rekordní návštěva 3430 diváků. Na ledě se nejiskřilo, ani od bruslí. Branka padla v šestnácté minutě, kdy se do šance dostali hosté, po odrazu puku Březina vsítil první branku utkání.

Ve druhé třetině byl obraz utkání podobný - Třebíč se snažila, ale branka padla do její sítě. V polovině utkání Diviš nikým neatakovaný pohodlně doklepl vyraženou střelu do prázdné branky, 0:2. Čiliak předvedl mnoho dobrých zákroků, díky kterým byl stav stále stejný. Naopak jedinou šancí Třebíče byla nepovedená střela, která se otřela o pravou tyč branky Svobody.

Ve třetí třetině už to byli domácí hokejisté, kteří se snažili o vyrovnání. I ty nejvyloženější šance skončily na Svobodových chráničích. Když už se zdálo, že tlak bude mít nějaký efekt, přišel efekt třebíčského střídání. Opět hra v šesti a tedy vyloučení. Netřeba připomínat minulý článek o odpovědnosti trenérského týmu za tyto chyby, které se opakují v každém zápase a stojí i za špatnými výsledky. Tlak byl utlumen a po navrácení vyloučeného hráče na led přišel trest od hostů. Bývalý třebíčský obránce Bilčík si najel jako útočník do pásma a přesně tečoval přihrávku Čachotského na 0:3. Někteří diváci začali odcházet. Zvláště když místo přesné rozehrávky bek se zkušeností z NHL Martin Lojek vypálil z vlastního pásma nazdařbůh puk na zakázané uvolnění. Divácký kotel sice fandil dále, ale odměnou byla čtvrtá trefa Jihlavského Jergla.

Na jednu stranu výsledek úplně neodpovídal hře, ale vítězství bylo zasloužené. Ani hra na tři pětky ve třetí třetině domácím nepomohla. Nebyl nikdo, kdo by se rval o výsledek, kdo by chodil před branku „něco“ provést. Domácím se nedaří a chce to impuls. To, že něco nesedí, je vidět u veteránů Erata a Dolníčka. Hrají, ale bez šťávy, bez dravosti. Někdo řekne, že v jejich věku mají nárok. Ano, mají věk, ale loni se o úspěch rvali více. Možná, jak někteří tvrdí, není dobré, že trenér je mladší než oni. Někdy to nedělá dobrotu a zvláště pokud ten trenér nemá zkušenosti s dospělým hokejem. Barvíř trénoval jen žáky a dorost a nyní má šéfovat se Sobotkou mužům, kteří mají zkušeností na rozdávání. Je vidět, že přestup z II. Ligy do vyšší soutěže je krok opravu velký, tak jako z I. ligy do extraligy. Sedm zápasů bez výhry a nic se neděje. Má vedení vůbec zájem něco s týmem udělat? Když se na kostce během utkání objevil trenér Pokorný, diváci začali skandovat jeho jméno. Jasný signál od fanoušků, co si o trenérech myslí.

Tento týden hrají dva zápasy na ledech soupeřů, v Litoměřicích a v Mostě. Oba celky jsou na tom na domácích stadiónech podobně jako Třebíč. Bída na druhou. Litoměřice doma získaly jen o bod více jako Třebíč, Most dokonce o dva méně. Všichni tři se seřadili na posledních příčkách domácí tabulky. Pokud se Třebíči zadaří, budou tam stále…

Jan Zeman