Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Na Slavii opět prohra v prodloužení
Na Slavii opět prohra v prodloužení PDF Tisk Email
Čtvrtek, 03 Listopad 2016 21:18

Středeční utkání se hráčům Horácké Slavie opět nepovedlo. Do branky Horácké Slavie se postavil letos poprvé Marek Čiliak, který v reprezentační pauze pomáhá Třebíči, Karel Vejmelka je na srazu reprezentace ČR.

Hráči z Vysočiny rychle vedli, když se už za dvě a půl minuty trefil Mrázek. Utkání ovšem nemělo potřebný náboj. Hrálo se sice bojovně, ale bez velkých vzrušení na obou stranách. Výjimkou byla osmnáctá minuta, kdy se v brankovišti hostů pěstně utkali Bartejs a domácí Pohl. Kuriózní situace nastala na konci devatenácté minuty, kdy se do jediné velké šance dostal Zohorna. Jeho střela vypadla brankáři Frodlovi do brankoviště, Zohorna chtěl dorážet, ale byl jasně faulován domácím obráncem, který ho povalil na konstrukci branky. Rozhodčí ovšem paradoxně odpískal místo vyloučení postavení Zohorny v brankovišti!

Ve druhé třetině se dostal do obrovské šance Psota, který neproměnil samostatný únik. V polovině třetiny byl vyloučen domácí hráč a v přesilovce Raška zajistil hostům dvoubrankové vedení. Jak už ale bývá zvykem u třebíčských, za minutu dvacet domácí snížili brankou Beránka. Za další dvě minuty stejný hráč vyrovnal stav na 2:2. Nejedná se o známého Slávistu a reprezentanta Josefa Beránka, ale Petra, který jako žák a dorostenec válel v Třebíčských barvách a chodil na ZŠ TGM! Po vyrovnání si vzal trenér Sobotka oddechový čas. Do konce třetiny se nic nestalo, kromě vyloučení hostů.

Ve třetí třetině se opět hrál nemastný neslaný hokej, obě strany spíše bránily nerozhodný stav. V prodloužení jako tradičně Třebíč prohrála. Nutno poznamenat, že opět inkasovala v oslabení! A opět po chybě lavičky, když byli hostující potrestáni za příliš mnoho hráčů na ledě. V minulém zápase vyloučení v prodloužení, po faulu, nefaulu. Domácí zápas s Benátkami, místo tlaku pět minut před koncem vyloučení za příliš hráčů na ledě. V Budějovicích vyloučení v prodloužení, mnoho hráčů na ledě! Domácí prohra s Prostějovem, v prodloužení vyloučení domácího hráče! V Přerově se sice vyhrálo, ale 2x za zápas vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě! Je otázkou, zda tyto chyby vznikají přílišnou snahou hráčů, anebo chybou trenéra a asistentů. Pokud se to opakuje skoro každý zápas, musí za to být někdo odpovědný! Musí na lavičce být někdo, kdo střídání organizuje! Dále se nelze než nezamyslet nad práci trenérů.

Po minulém zápase si trenér Sobotka pochvaloval složení útoků poté, co se vrátili zranění hráči. Zdůraznil, že toto složení budou i v dalších zápasech. Na fóru fanoušků se ale po zápase snesla kritika nad výkonem Davida Dolníčka (asi oprávněná) a také přišla otázka, proč nehraje duo Paták - Juráň. A ejhle, v dalším zápase nehraje Dolníček, ale hraje duo Paták - Juráň! Je to možná náhoda tak jako mnoho věcí, ale někdy to připomíná bezradného trenéra fotbalistů Bílka, který říkával, chtěli jste hrát na dva útočníky, tak jsme je tam dali, chtěli jste do zálohy Pilaře, hrál… Ale o složení týmu nerozhodují fanoušci!

Fakta jsou jasná. Desátá příčka v tabulce, jen čtyři body od poslední příčky. Osm prodloužení = sedm proher. Posledních šest zápasů, šest proher. Který trenér toto ustojí? Je jasné, že před derby s Jihlavou, které se hraje v sobotu, nelze trenéra odvolávat, ale co potom?

Jan Zeman