Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč vybojovala proti Kladnu bod
Třebíč vybojovala proti Kladnu bod PDF Tisk Email
Úterý, 01 Listopad 2016 06:35

Sobotní zápas Horácké Slavie a Rytířů Kladno podpořila rekordní návštěva kola, 2080 diváků. To proto, že se nehrálo v Českých Budějovicích, kam chodí skoro pokaždé více než 5000 diváků. Komické je v tomto hodnocení číslo z Jihlavy, kde údajně dorazilo 2079 diváků, tedy rekord padl v Třebíči. V zápase bylo vidět, že sice dorazil lídr soutěže, ale hrál jen to, co potřeboval.

Hlavně v první třetině se zdálo, že si hráči Kladna nechtějí opotit dresy. Bylo to i tím, že za Kladno nastupují „důchodci“ Ptáček (41 let), Tenkrát (39), Burger (39) a Ton (43). Tito zkušení hokejisté taky byli ústředními postavami zápasu. V první části měli opticky více ze hry domácí, nebezpečné šance však nebyly ani na jedné straně.

Ve druhé části to bylo ze začátku podobné. Až v polovině třetiny přišel první moment rozhodčího Bejčka. V přesilovce se prosadil Tůma, který přesně zamířil za záda Jekela. Rozhodčí však po poradě s čárovými (a také díky světelné kostce) branku odvolal a vyloučil Tůmu za faul. Bylo to sporné rozhodnutí, po kterém se kladenský trenér rozčiloval. Tůma byl totiž prvně atakován od domácího obránce, a když oplatil stejnou mincí, byl vyloučen. V následné přesilovce udeřili domácí hráči, Ján Niko posunul domácí tým do vedení. O minutu později bylo veseleji, když Zohorna propasíroval puk mezi ramenem a tyčkou Hanuljaka, 2:0. Kladenští zapnuli na druhý stupeň a za pár minut přišlo snížení v přesilovce z hole Tenkráta. Před koncem druhé části přišel další moment rozhodčího, když vyloučil Erata za faul, který nikdo neviděl.

Třetí třetina začala pro domácí katastrofou. Domácí obránce Niko špatně vyhodil puk z plochy a byl vyloučen. V následné přesilovce Burger nechytatelně prostřelil Jekela a bylo vyrovnáno. Následovala přesilovka domácích za mnoho hráčů Kladna na ledě, ovšem také diskutabilní vyloučení. Smolná branka padla v polovině třetí třetiny. Kladenský Přikryl jel sám na Jekela, chtěl udělat blafák, ale puk se mu svezl z hole. Nicméně Jekel dělal pohyb na tělo útočníka a puk se mu prošoural mezi betony do branky. Kladno stále hrálo na půl plynu a to se mu vymstilo. V 55. minutě Dymáček vyrovnal na 3:3.

V prodloužení se vyznamenal 2x Jekel, který chytil tutovky hostů. Poté přišlo opět velmi sporné vyloučení domácího hráče a trenér Patera si na Třebíč tak věřil, že odvolal brankáře a hrál 5 na 3. Vyplatilo se. David Tůma již vstřelil regulérní branku na 3:4. Hrát power-play za nerozhodnutého stavu byl risk, který vyšel. Trenér si prostě na Třebíč věřil, stejně jako v celém utkání.

Třebíčští byli bojovní, snažili se, ale hokejovost byla na straně hostů. I přes minimální snahu dosáhli na dva body. Domácí jen na jeden a padli na jedenáctou příčku tabulky. Na domácím ledě zatím vstřelili Horáci nejméně branek z celé ligy. Ve středu zajíždí na led pražské Slavie. Podaří se navázat na bojovný výkon?

Jan Zeman