Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Bída, bída, bída
Bída, bída, bída PDF Tisk Email
Pondělí, 24 Říjen 2016 10:02

Jinými slovy nelze hodnotit výkon třebíčských hokejistů proti Benátkám. Hráči Horácké Slavie předvedli bídný výkon a opět na domácím ledě prohráli 1:2. Jak jsme avizovali před zápasem, Benátky jsou nejlepší na ledech soupeře se ziskem 17 bodů. To Třebíč má z domácích zápasů jen 12. A to je málo. Ani výkon není kdoví jaký. Hráči se možná snaží, ale je to málo. I poměr střel v sobotu vyzněl jasně pro hosty 22:32. Přitom, i když Benátky mají nejvíce bodů na ledech soupeřů, vstřelili jich hráči méně, než Třebíč! Třebíč při své bídě nastřílela na ledech soupeřů více branek, než Středočeši. A přesto doma nedají Horáci více než jednu branku. Někteří fanoušci si posteskli, že kdyby jeli na zápas do Moravských Budějovic, viděli by lepší hokej. A není se co divit.

V první třetině padla jediná branka, kterou náhodně vstřelil Dymáček, když jeho nahození propustil brankář Kváča za svoje záda. Druhá třetina přinesla ještě nudnější hokej, bez velkých šancí a bez branek. Proto také ve třetí třetině přišel trest pro domácí. V třetí minutě třetí třetiny ledabyle rozehrávali domácí obránci, hostující Čermák je lehce obral o puk, nahrál Janu Plodkovi, který přesnou střelou překonal Jekela, 1:1. Třebíčští pravděpodobně měli dovolenou, a tudíž Benátští mohli dále kombinovat. Jejich výpady přinesly ovoce, když přesně za dvě minuty po první brance vstřelil druhou Mikyska. To hostům stačilo. Třebíčští nebyli vůbec nebezpeční a tak se utkání v poklidu dohrálo.

Netřeba připomínat zbytečné vyloučení za chybné střídání pět minut před koncem. A nejde se ani vymlouvat na „den blbec“. Hráčům Horácké Slavie něco chybí. Je to herní pohoda. Do této situace se dostali sami. Začátek sezóny byl velmi dobrý. Porazili Přerov, Budějovice, Slavii, bodovali v Prostějově. Pak ale přišla mizérie, ze které se nemohou vyhrabat. Je na vinně slabá finanční stránka klubu? Vedení klubu? Zdá se, že se v klubu nic neděje. Před sezónou bylo řečí, že nechtějí opakovat loňský zádrhel. Letos to ovšem vypadá podobně. Občas se zableskne, jako naposled v Budějovicích, ale celkově to skřípe. Spousta hráčů už se uzdravila, na marodce jsou oficiálně Raška a Čech, dva hráči je běžný stav. Neobjevily se informace, proč nehraje Richard Kristl.

Každopádně fanoušci dávají hráčům dva týdny na nápravu, poté se chtějí vložit do dění. Už je nebaví dívat se na hráče, kteří zápas odflakují a nebojují. Ve středu jedou Horáci do Havířova, který na nic nečekal a vyměnil po bídné sérii trenéry. Výsledek se mírně zlepšil, v Jihlavě Slezané uhráli bod. V sobotu přivítají Třebíčští na svém ledě Kladno. Věřme, že se něco v kabině stane a hráči začnou bojovat o každý kousek ledu!

Jan Zeman