Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč potrápila Motor a chystá se na Benátky
Třebíč potrápila Motor a chystá se na Benátky PDF Tisk Email
Pátek, 21 Říjen 2016 11:41

Třebíčští hokejisté opět ukazují, že venkovní utkání jsou pro ně daleko úspěšnější než domácí. Ve středu nepříjemně zaskočili favorizovaný Motor České Budějovice a prohráli až na nájezdy 5:4. Domácí Jihočeši vždy vedli, ale houževnatý soupeř vyrovnal.

První třetina se hrála podle Budějovických not a domácí si v polovině třetiny během jedné minuty vytvořili dvougólový náskok. Střelci byli Kuchejda a Heřman.

Ve druhé třetině si Motor v poklidu broukal tu svoji písničku. Dokonce Škoda si dovolil neproměnit trestné střílení. Ukolébané domácí ale těsně před koncem třetiny vyvedl z letargie Milfajt. Rusnákovsky obkroužil ze zadu branku a zasunul za pomalu se přesouvajícího Bláhu.

Třetí třetina přinesla nejzajímavější část hry.

Nejprve se ve třetí minutě řítil sám na gólmana Bláhu Mrázek, pěkně si ho položil na led, ale nezvedl puk do odkryté branky. Poté „provařil“ tutovku Esposito, kanadský hráč slavného jména. V 46. vteřině 45. minuty domácí šli v přesilovce Čermákem do dvojbrankového vedení 3:1. Za třináct vteřin ovšem domácí udělali školáckou chybu, za kterou si trhají vlasy i trenéři v mladších žácích. Domácí bek přesně přihrál mezi kruhy, Dymáček nekompromisně zavěsil, 3:2. Diváci se ale dostali do varu za dalších 39 vteřin, když Babka nahodil puk na branku a ten skrz chumel hráčů prošel až za záda Svobody, 4:2. Více jak 5000 fanoušků bouřilo! Ne na dlouho. Za dvě minuty dorazil střelu Erata za Bláhu Radim Zohorna, 4:3. Když pět minut před koncem hráli hosté oslabení, domácí doufali, že vedení udrží nebo navýší. Nestalo se a Mrázek překvapivou nemastnou střelou překonal minutu před koncem Bláhu počtvrté.

 

Prodloužení přineslo tlak domácích ale bez efektu, naopak Třebíčští šli pykat za mnoho hráčů na ledě! Při hře tři na tři, je to podivné střídání! V nájezdech opět dominoval soupeř, který na rozdíl od Horáků proměnil oba nájezdy, hosté nula, tedy druhý bod si připsal Motor.

Bod z ledu takového celku má váhu. Je zajímavostí zápasu, že v předešlých šesti zápasech dostal Motor na svém ledě celkem pět branek, Třebíčští v jednom dali čtyři. Smutnou zajímavostí je Třebíčská statistika. Na svém ledě potřebovali na vstřelení deseti branek sedm utkání, kdežto na ledě soupeřů k tomu stačili tři zápasy! Dokonce první z těch deseti branek na domácím ledě se datuje k prvnímu vzájemnému zápasu s Budějovicemi! Tedy celé jedno kolo zápasů! Tuto statistiku se pokusí změnit v následujícím zápase s Benátkami. Ovšem pozor, Benátky jsou nejlepším klubem na ledech soupeře! Tedy Horáckou Slavii nečeká procházka růžovou zahradou!

Jan Zeman

 

Aktualizováno Pátek, 21 Říjen 2016 12:21