Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Horácká Slavia doma vybojovala jen bod
Horácká Slavia doma vybojovala jen bod PDF Tisk Email
Pondělí, 17 Říjen 2016 10:08

Sobotní utkání bylo na branky velmi chudé. Do Třebíče přijel Prostějov, a odvezl si výhru na nájezdy 1:2. V sestavě Třebíče se objevili dlouhodobě zranění Petr Mrázek a Radim Zohorna. Do branky se postavil Pavel Jekel. V soupeřově brance chytal Pavel Kantor a oba brankáři patřili k ozdobám utkání. Prostějovský Kantor je zkušený extraligový brankář a ukázal, že dveře do extraligy rozhodně nemá zavřené. Na druhou stranu domácí útočníci ukázali, že na svém ledě prostě branky dávat neumějí! V osmi zápasech na domácím stadiónu zvítězili jen třikrát a pětkrát prohráli. A nyní počtvrté za sebou!

Hráči Slavie měli šance, ale buď je zlikvidoval Kantor, stejně jako jejich nájezdy, nebo nebyli schopni zasunout volně poskakující puk u prázdné branky! Jedinými střelci v utkání byli na straně hostů v polovině zápasu Krejčík, v 57. minutě vyrovnal navrátilec Mrázek. Utkání rozhodně i přes absenci více branek nenudilo a diváci si přišli na své. Také jich bylo více, než je poslední dobou obvyklé. Skoro dva tisíce, z toho přes dvě stě z Hané. Oba kotle vytvořily skvělou kulisu. Kaňkou byly některé excesy hostujících fanoušků na účet pořadatelů, ale vše se ukočírovalo ke spokojenosti vedení klubu.

Nespokojenost ovšem po utkání opět ukázali domácí trenéři. Několikrát v sezóně rozhodčí neuznali Třebíčanům regulérní branky. Po utkání s Havířovem dokonce podali protest ke komisi rozhodčích. Ta pět ze sedmi zákroků zhodnotila jako fauly, po kterých mělo následovat vyloučení! V sobotním utkání došlo k surovému faulu na Jana Wasserbauera a opět bez potrestání hlavního rozhodčího. Dle názoru trenéra Barvíře bylo i velmi nesportovní, až zbabělé, vyzvat na pěstní souboj mladého Havránka, který se svými 170 cm nemůže v porovnání s jinými urostlými obstát. Musíme souhlasit, že opravdu některé případy rozhodování rozhodčích nejsou fér. V čem ovšem nemůžeme souhlasit, je názor na samostatné nájezdy. Už od doby trenéra Pokorného se vede v Třebíči fráze, že nájezdy jsou vabank. Nebo loterie. Pokud se dostatečně nepilují, tak určitě. A je to právě na trenérech, aby to s hráči pilovali, nebo aby si hráči po tréninku dali ještě porci navíc. Jsou týmy, pro které jsou nájezdy výhrou. Ano, ne vždy se podaří, ale jsou mužstva, kde mají svoje trumfy a na 90% nájezdy proměňují. V Třebíči svého času dával skoro každý nájezd Dolníček. V sobotu nejel. Proč, vědí jen trenéři.

Každopádně Třebíči utekly letos již čtyři body z pěti, které ztratili právě v nastavení. Takto se krčí Třebíč na desáté příčce a před sebou má středeční zápas v Budějovicích. Motor letos doma neprohrál a se skóre 25:4 bude favoritem utkání. Na druhou stranu Třebíč v Budějovicích nejednou překvapila. Hrát se bude určitě opět před parádní návštěvou, která bývá okolo 5000 fanoušků. Tip na výlet za dobrým hokejem!

Jan Zeman

 

Aktualizováno Pondělí, 17 Říjen 2016 11:55