Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč zkrotila Zubry na jejich ledě
Třebíč zkrotila Zubry na jejich ledě PDF Tisk Email
Čtvrtek, 13 Říjen 2016 17:23

Hokejisté Horácké Slavie vybojovali tři body na ledě soupeře podruhé v sezóně. Na ledě Přerova zvítězili 1:5. Před skvělou návštěvou více než dvou tisíc diváků ukázali, že hrát hokej umí. Po nevýrazných výkonech na domácím ledě zaslouženě připsali tři body.

Sice první minuty patřili domácím, kteří motali nohy hostů, ale kromě tyčky za Jekelem nic nepředvedli. Zato v páté minutě udeřili Třebíčští. Patrik Koch u mantinelu nepřesně zpracovával puk, který mu odskočil z hokejky až za záda překvapeného Horčičky. Než hlasatel oznámil střelce branky, za 15 vteřin podruhé po krásné samostatné akci zvýšil Havránek. V polovině třetiny bylo znát, že domácí chtějí vyrovnat, ale mladý gólman v Třebíčské brance kryl všechny šance.

Ve druhé třetině, sedmé minutě dal opět poněkud lacinější branku Milfajt a Horčička putoval na střídačku. Jeho místo zaujal další pro Třebíčské diváky známý Lukáš Klimeš. Domácí nevyužili ani tři přesilovky, ale dočkali se na konci druhé třetiny, kdy Jekela překonal Ižacký.

Na začátku třetí třetiny Horáci Zubry k ničemu nepustili a sami ve třetí minutě skórovali z hole střelce Richarda Kristla. Pojistku přidal v přesilovce, v 54. minutě Kusko.

Hosté si odvezli tři body a posunuli se na deváté místo. Zlepšení nastalo možná i díky hře na tři pětky, kdy jsou hráči více na ledě. Trenér Sobotka byl po zápase viditelně spokojený a už se chystá na dalšího Hanáckého soupeře. V sobotu hostí Třebíč Jestřáby z Prostějova. Ti po hladké rekordní výhře nad juniory prohráli doma s Jihlavou v prodloužení 1:2. Do sestavy Horáků by se mohli vrátit Mrázek se Zohornou. Podaří se doma bodovat?

Jan Zeman