Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu V Ústí hrála Horácká Slavia druhé housle
V Ústí hrála Horácká Slavia druhé housle PDF Tisk Email
Pondělí, 10 Říjen 2016 09:56

Sobotní zápas na ledě Severočeského soupeře skončilo prohrou 4:1. Třebíčské stále trápí marodka, na kterou se po středě přidali Dymáček a Psota. Bohužel ani Kometa ve spolupráci nepomůže. Tomáš Vondráček, který jako odchovanec Třebíče a Slavii pomáhal, byl poslán Kometou na měsíc do Plzně. Tam za dva zápasy posbíral dva kanadské body za branku a asistenci. V Ústí tedy nastoupili hosté opět se Svobodou v brance. Do sestavy se vrátil Milfajt, do obrany první marod Patrik Koch. I tak byli hráči z Vysočiny méně nebezpeční než domácí.

V první třetině branka nepadla, jen dvě tyčky. První hned v 51. vteřině u branky Svobody. V polovině třetiny pak v rozmezí jedné minuty na obou stranách. Na začátku druhé třetiny hráli hosté minutu přesilovku, ale branka padla po přesilovce do její sítě. Úspěšným střelcem byl Loskot. Za pár vteřin ovšem hosté vyrovnali. Bohužel ani několikaminutová debata s rozhodčími nepomohla, branku neuznali. Údajně zapískali dříve, než prošel kotouč za čáru. Každopádně se jednalo o hrubou chybu rozhodčích! Rychlé vyrovnání by určitě domácí zaskočilo, takto debata vyvolala emoce na straně hostů a i brzké vyloučení Přibyla. Tím se domácí dostali do hry a nepouštěli Horáky k akcím.

Navíc ve 32. minutě dal druhou branku domácích Vrdlovec. O dvě minuty poté konečně vyšla kombinace hostům a na jejím konci stál střelec posledních zápasů Richard Kristl, 2:1. Z posledních pěti branek Třebíče ve třech utkáních dal čtyři! Do konce třetiny měli šance jen domácí, ale ztroskotali na Svobodovi.

Ve třetí třetině opět hostům došla šťáva a domácí postupně pojistili vítězství dvěma brankami Doležala a Kloze.

Hosté spokojeni nebyli, na druhou stranu se současnou marodkou to asi lépe nepůjde. Zkušení hráči jsou přetíženi a mladí je nezastoupí. Zarážející je pochvala domácího trenéra směrem k divákům, kterých údajně přišlo dost – statisticky 994, z toho skoro tři desítky z Vysočiny. V Třebíči je méně jak tisíc diváků neúspěch. Je ovšem pravda, že oproti pár divákům v Kadani či Benátkách je to úspěch. I tak se jednalo o druhou nejmenší návštěvu kola! Ve středu zajíždí Horáci k první odvetě na led Přerova, který si doma poradil s Jihlavou. V sobotu hostí na svém ledě Jestřáby z Prostějova, kteří si v tréninkovém tempu poradili s juniory pražské Slavie 13:0! Slavii odmítli hráči odjet na utkání, ke kterému museli z Jihlavy odjet junioři, kteří už na Dukle inkasovali debakl 6:1! Celkem tedy za jeden den obdrželi 19 branek. Je otázkou co to s takovými mladíky udělá a jak se k tomu postaví vedení Slavie! Rýsuje se skandál bývalého extraligového týmu?

Jan Zeman