Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Ostuda s Frýdkem, aneb historie se opakuje
Ostuda s Frýdkem, aneb historie se opakuje PDF Tisk Email
Pátek, 07 Říjen 2016 00:00

Dvě domácí prohry, vydřené vítězství v Kadani. S touto bilancí posledních tří zápasů, šli hráči Horácké Slavie do zápasu s Frýdkem-Místkem. Nováček soutěže si nevede zle a jako farma Třince sbírá pomalu bodíky, aby se uvelebili v první lize. Naopak Třebíč slaví 20 let v první, nyní WSM lize. Tedy nejdéle ze všech účastníků. Pokud to ale takto půjde sál, může být dvacátá sezóna poslední. Ve středu před domácím publikem, po dvou prohrách s outsidery již prořídlým, prohráli Horáci 0:5.

Stále se opakuje stejná písnička, nedůraz, neefektivita v přesilovkách. Třebíč měla více přesilovek než Severomoravané, nicméně oni dvě proměnili, kdežto domácí se trápili. Trenér Sobotka po utkání poznamenal, že Třebíč hrála dobře jen první dvě minuty zápasu. No potěš! Trenér hostů vyzdvihl výkon brankáře Šimbocha, ale ani on není ve statistikách kdoví jak dobře hodnocen. Tedy rozhodně to není s průměrem skoro tři branky na zápas nepřekonatelný brankář.

Historie se opakuje. I loni po sedmi domácích zápasech měli na kontě Horáci čtyři prohry. A proher na domácím stadionu přibývalo. Nakonec hráli skupinu o záchranu, byť předem vyhranou. Letos se stejnému výsledku chtěli vyhnout. Trenér mluví o velké marodce, obránci Koch a Mikyska, do útoku chybí šikovní Raška s Mrázkem, Radim Zohorna i Psota, Havránek a Martin Čech, který se zranil při utkání druholigového Źďáru. Právě spolupráce s extraligovými celky vždy pomáhala. Poslední dobou pokulhává. Kometa nabídne juniory, kteří sbírají zkušenosti v soutěži dospělých. Jsou nadějní, ale ne ti, kteří mohou rozhodovat zápasy, když se celku nedaří. Na to v minulosti byli hráči Holec, Zuzin, Hynek Zohorna, Vojtěch Němec atd. Hráči, kteří mají zkušenosti z extraligy a nebojí se vzít odpovědnost na sebe.

V sobotu uzavřou první čtvrtinu zápasů Horáci v Ústí nad Labem. Mají stejně bodů jako Třebíč, ale doma ještě v základní hrací době neprohráli. Tedy nelehký úkol. A ve středu čeká první odveta na ledě Přerova. Tomu se nedaří, jak si představoval. Ale po třech prohrách zvítězil v Havířově a ve středu doma sestřelil Kladno 4:0. Co na to Horácká Slavia?

Jan Zeman