Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Hattrick Kristla přinesl tři body z Kadaně
Hattrick Kristla přinesl tři body z Kadaně PDF Tisk Email
Úterý, 04 Říjen 2016 08:46

První vítězství na ledě soupeře se zrodilo po matných výkonech na domácím ledě. Po dvou prohrách s Litoměřicemi a Mostem konečně hráči Horácké Slavie zabrali. Trenér Sobotka udělal změny, kdy překvapivě zůstali na lavičce zkušení hráči Čejka a Milfajt. Do hry poprvé zasáhli sedmnáctiletí, obránce Filip Král, odchovanec Komety a odchovanec třebíčského hokeje, útočník nyní hrající v juniorech Komety, Matěj Novák.

Hosté neměli opět dobrý začátek a domácí Trhači, jak si nyní říkají, šli do zápasu z ostra. A v šesté minutě šli do vedení. Beránek projel do třetiny hostů a nemastnou střelou překonal Svobodu, který nahradil Jekela v brance Třebíče. Domácí hosty doslova mleli a ti nebyli schopni nic vymyslet. Vše se změnilo v šestnácté minutě, kdy zakončil po dlouhé době kloudnou akci Silvestr Kusko. Hosty jakoby polil živou vodou. Domácí znervózněli a faulovali. V následné přesilovce se opět ukázala slabost této herní varianty. Domácí Vrána ujel chybujícím obráncům a (!) natřikrát v oslabení překonal Svobodu. Domácí poté v pohodě bránili oslabení, ale sedm vteřin před návratem Tejnora se poprvé v zápase trefil Richard Kristl. Domácí již nestačili reagovat a tak skončila první třetina smírně 2:2.

Ve druhé třetině opět začali lépe domácí, když se Horákům nedařila pořádná akce. Až do osmé minuty, kdy zavezl puk do třetiny Dolníček, poslal ho na Zdráhala, jehož střelu přesně tečoval mezi betony Kristl. Hosté šli poprvé do vedení 2:3. O dvě minuty později byl faulován muž zápasu Kristl a sám v přesilovce završil hattrick, 2:4. Třebíčští poté šli opět do oslabení, dokonce hráli i ve třech, ale domácím jakoby došla pára.

Ve třetí třetině se hrálo bez většího napětí jako v předchozích dvou částech. Až do přesilovky Třebíče, kdy Roman Erat vsítil branku, kterou rozhodčí neuznal pro kopnutí bruslí. Podle názoru více diváků ovšem kopl domácí hráč Osmík! Branku naopak vsítili přesně za minutu domácí, jmenovitě Šťovíček. Do konce třetiny už branka nepadla a tak hosté vydřeli výhru 3:4.

Počet střel na branku 41:22 ukazuje, že domácí byli v utkání aktivnější, naštěstí bez gólového efektu. Hosté byli tentokrát šťastnějším mužstvem. Ve středu hostí Frýdek – Místek a doufejme, že Horáci potvrdí zlepšenou koncovku.

Jan Zeman