Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč oloupila Rytíře a chystá se na Pražáky
Třebíč oloupila Rytíře a chystá se na Pražáky PDF Tisk Email
Pátek, 23 Září 2016 12:37

Hráči Horácké Slavie dokonale zaskočili kladenské Rytíře. I letos se jim podařilo v zářijovém zápase, stejně jako loni, porazit Jágrovy svěřence na nájezdy. Tentokrát to skončilo 3:4. Do branky Horácké Slavie se postavil letos poprvé mladý junior z Brna Pavel Jekel. A vedl si velmi dobře. V obraně poprvé naskočil teprve sedmnáctiletý Dalimil Mikyska, juniorský reprezentant.

Horáci nezačali utkání nejlépe a v první třetině seděli třikrát na trestné lavici, jednou se hrálo ve čtyřech prakticky čtyři minuty. Domácí Rytíři to však nevyužili. Hosté ve druhé třetině nejprve vedli o dvě branky. Parádně se v první minutě trefil pod víko Zdráhal a o dvě minuty později Matěj Psota. O minutu a půl později při vyloučení Patáka domácí veterán Tenkrát už snižoval na 1:2. Jekel se měl co ohánět, ale vzdoroval statečně.

V polovině utkání šli hosté popáté na trestnou lavici (domácí do té doby bez vyloučení). Po skončení přesilovky se mužstva formovala na hru pět na pět. A to byla šance pro Richarda Kristla dát gól kola, když si vzal puk u vlastního brankáře, projel okolo stínících hráčů Kladna a bekhendem propasíroval puk za Cikánkova záda, 1:3. Bohužel pro hosty za necelou minutu padl krásný gól i do jejich sítě. Strnad si najel na modrou mezi obránce a chytře přeloboval padajícího brankáře Třebíče, 2:3. Naštěstí co se týče vyloučení, se karta obrátila a do konce zápasu byli na trestné již jen domácí hráči. Hned v první přesilovce v 35. minutě orazítkoval Erat tyčku. Tím se hosté opět nadechli k náporu, kdy domácí opět faulovali, ale následnou přesilovku opět Horáci nevyužili. Na začátku třetí třetiny nedal Vondráček trestné střílení a to byly velká škoda. Domácí se sice snažili, ale vlastními chybami se obírali o úspěch. V polovině třetiny byl dokonce domácí Repe vyloučen na 5 + do konce utkání. Vypadalo to, že Třebíč v pohodě utkání dohraje, neboť Kladeňáci se nemohli dostat do šancí. Až v poslední minutě zkusili power-play a hosté udělali školáckou chybu. Nechali se vytáhnout k modré čáře, a zůstal pouze jeden bek na dva útočníky. Burger předložil úplně volnému Tenkrátovi přihrávku jak na podnose a ten se do odkryté klece nemýlil, 3:3. Ve hře 3 na 3 se hrálo tradičně nahoru dolů a nejprve Jekel parádně zasáhl proti šancím domácích. V poslední minutě naopak hosté dvakrát rozezvonili tyčku Cikánka. Došlo na nájezdy, kdy byl úspěšný jediný střelec, Richard Kristl.

Hosté nečekaně odvezli dva body. V sobotu je čeká vedoucí celek pražské Slavie. Horáci stále řeší, kdo bude hrát. K dříve zraněným Raškovi, Mrázkovi, Zohornovi, Kochovi a Čechovi, přibyli Havránek, Kusko a Přibyl. Věřme, že i tak vedoucí celek potrápí, stejně jako Kladno.

Jan Zeman