Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč nestačila na Havířov
Třebíč nestačila na Havířov PDF Tisk Email
Pondělí, 19 Září 2016 14:39

Hráči Horácké Slavie v pátém kole WSM ligy opět prohráli a to na domácím ledě s Havířovem 1:2. Pro zranění Marka Čiliaka se stal jedničkou Komety Karel Vejmelka, tedy do branky Třebíče opět nastoupil Dominik Svoboda. Mimo hru je Martin Čech, který se zranil na hostování ve Žďáru a zřejmě delší dobu nezasáhne do hry. V utkání navíc přišli Horáci i o Radima Zohornu, který po jednom z faulů ve druhé třetině musel být ošetřován.

Dvě chyby stačily ve druhé třetině na dvoubrankový náskok hostů. Ti jej bránili mnohokrát až za hranici faulu, ovšem bez odezvy rozhodčích, kteří jen přihlíželi. I tak ve třetí třetině vyloučili šest hráčů Havířova, z toho 4x se hrála přesilovka. Pouze tu druhou domácí využili a Tomáš Vondráček snižoval na 1:2. Víc již tvrdí hráči hostů nepovolili.

Mnohokrát se domácí hráči těžce zvedali z ledu. Asistent trenéra Jarda Barvíř po utkání nechtěl mnoho komentovat, ale rozhořčení bylo značné. To, že se prohraje, se stává, ale jakým způsobem! Domácí management se po utkání usnesl pro podání stížnosti ke komisy rozhodčích. Jak poznamenal Barvíř, před sezónou se týmům předkládají vzorová videa s fauly a pak se v utkání píská úplně jinak! V českém prostředí se není co divit. Profesionalita chybí na všech pozicích nejen v hokeji. Uvidíme, k čemu komise dospěje, samozřejmě to žádné body nepřinese.

Bohužel se tak rozšiřuje marodka. Dva hráče jsme zmínili, další jsou již delší dobu na marodce, a to Koch, Raška, Mrázek. Doufejme, že po sobotním zápase budou v pořádku Erat, Jan Wasserbauer a další těžce faulovaní hráči. Ve středu totiž jednou horáci na led Kladna. Rytíři v sobotu vybrali za tři body Duklu a jsou o skóre za pražskou Slavií. Ta pro změnu přijede hned v sobotu do MannHummel arény. Tedy dva zápasy kde nejsou Horáci favority. Využijí toho?

Jan Zeman