Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Skokový pohár zná vítěze
Skokový pohár zná vítěze PDF Tisk Email
Čtvrtek, 15 Září 2016 07:07

Seriál deseti závodů v parkúru, který probíhal na různých místech kraje Vysočina od konce května, vyvrcholil v sobotu 10. září. Finále už popáté hostilo kolbiště Starý dvůr v Žirovnici a probojovalo se do něj celkem 26 jezdců ve čtyřech dětských i seniorských kategoriích. Organizaci poháru, který přispívá ke zvyšování sportovní úrovně jezdců a koní v České republice, stejně jako v předchozích letech podpořila Nadace ČEZ 100tisícovým příspěvkem.

Do finálového kola Skokového poháru 2016, který organizuje Česká jezdecká federace ve spolupráci s Jezdeckým klubem Dvůr Dvořák Žirovnice, se ve čtyřech kategoriích probojovalo 26 jezdeckých dvojic. Sobotní program odstartovala soutěž do 90 cm následovaná parkúry stupně Z, ZL, L** a S*. Pět soupeřů v kategorii dětí a juniorů porazila Denisa Hrdličková na koni Iron Petticoat. Mezi finálovou sedmičkou juniorů a mladých jezdců vybojovala výhru Kristýna Výletová na koni Romell. Seniorskou kategorii letos ovládl Zdeněk Hrnčíř na koni Coca1, poslední kategorie mladých koní startujících prvním rokem patřila Michaele Balounové na koni Empatia.

Cílem série závodů je zvyšovat výkonnost skokového jezdectví na Vysočině. Soutěže podporují úsilí dětí, jezdců i trenérů a cvičitelů a motivují je k lepším výkonům. „Letos se uskutečnil již pátý ročník Skokového poháru Vysočiny, který přispívá k cenné výměně jezdeckých zkušeností i zlepšování tréninkových metod a postupů v oblasti parkurového skákání. Díky stoupajícímu povědomí a zájmu o tento druh sportu se také postupně vylepšují jednotlivá kolbiště, což napomáhá dalšímu rozvoji parkúru nejen na území Vysočiny,“ uvedl Zdeněk Studenec z České jezdecké federace oblastního výboru Vysočina.

Nadace ČEZ podpořila seriál závodů Skokového poháru Vysočiny 2016 prostřednictvím grantového řízení Podpora regionů, které je zaměřeno na rozvoj veřejně prospěšných projektů. „Práce organizátorů, kteří se zasazují o rozvoj ne tak úplně rozšířeného, ale náročného a krásného sportu snoubícího vytrvalost i eleganci, nás zaujala už před lety. Proto jsme Skokový pohár, který navazuje na dlouholetou tradici jezdeckých závodů na Vysočině, podpořili letos už poněkolikáté,“ řekla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Jana Štefánková