Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Horáci típli Motor a jsou stále bez prohry!
Horáci típli Motor a jsou stále bez prohry! PDF Tisk Email
Úterý, 13 Září 2016 11:47

Ve třetím kole WSM ligy narazili hráči Horácké Slavie na favorita z Budějovic. Po zápase v Prostějově, kde vybojovali bod, další utkání, v němž nebyli favority. Tentokrát sice nerostlo skóre tak rychle jako v pátek na Hané (tam za 29 vteřin vedli Horáci 2:0!), ale i v pondělí šli do vedení domácí.

Po opatrném průběhu třetiny se na začátku deváté minuty dostal Roman Erat ke střele, Bláha byl krátký, ovšem zastoupila ho tyč. Od ní se puk odrazil k Zohornovi a ten lehce doklepl do prázdné brány, 1:0. V šestnácté minutě trio Paták, Juráň, Čech sehrálo krásnou kombinaci, ale poslednímu jmenovanému nevyšla střela dokonale a Bláha ji kryl.

Hráči Motoru nebyli nebezpeční a i na začátku druhé třetiny tlačili spíše domácí. A ve třetí minutě již domácí diváci slavili druhou branku v síti Motoru, když Psota propasíroval puk za hostujícího gólmana. Až do poloviny utkání se zdálo, že Motor dnes neběží na všechny válce. Pak ovšem fauloval Zdráhal a přesilovku ihned využil, když kombinaci zakončil Rok Pajič, 2:1. Za minutu a vteřinu bylo vyrovnáno, když puk nadvakrát dostal za Vejmelku Škoda. Kdy si myslel, že je Motor opět ve hře, nezná českou náturu. Hráči Motoru jako by si chtěli chvíli odpočinout a toho domácí ihned využili. Nejprve propásl šanci Zohorna, ale po minutě a čtvrt od vyrovnání vsítil vítěznou branku Jan Milfait.

Třetí třetina již příliš šancí nepřinesla, spíše potyčky a fauly na obou stranách. Hosté si i zkrátili možnost power-play, když byl čtyři minuty před koncem vyloučen Škoda.

Hráči Třebíče ukázali, že dovedou hrát dobrý hokej a porazit i favority soutěže. Trenéři byli spokojeni a již připravují tým na středeční zápas v Benátkách. Ty včera obraly o tři body Jihlavu, která doma propadla. Naopak svižně si vede nováček soutěže z Frýdku, který musel potěšit všechny své fanoušky, a to i ty, kteří po druhé třetině odcházeli. Po druhé třetině totiž prohrávali s Ústím 3:6. Ve třetí třetině ovšem předvedli parádní výkon a po kolapsu Severočechů vyhráli 7:6!

Horácká Slavie přivítá dalšího soupeře na domácím ledě v sobotu, kdy zavítá celek z Havířova. Překoná se zatím včera nejvyšší návštěva 1830 diváků?

Jan Zeman