Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu První zápas se povedl, Třebíč přetlačila Přerov 5:3
První zápas se povedl, Třebíč přetlačila Přerov 5:3 PDF Tisk Email
Pátek, 09 Září 2016 10:42

První zápas v domácí Mann+Hummel aréně se hráčům Horácké Slavie podařil dovést do vítězného konce. Hosté neustále tahali za kratší konec. I když byli velmi houževnatí a trenér domácích Sobotka po utkání přiznal, že hlavně v osobních soubojích lepší, na tři body to nestačilo. Na první utkání slušná návštěva přes 1600 diváků viděla kvalitní střetnutí, hodně branek, ale i nefér hru.

V sestavě Třebíče se objevily očekávané posily z Komety Brno. V brance Karel Vejmelka, který nastoupil i v přípravě, v útoku odchovanec Tomáš Vondráček. V obraně Martin Lojek, který také hrál v přípravě proti Jihlavě, ale jeho start v dresu Třebíče byl otázkou. Nakonec se vše dořešilo a tento řízný bek se zkušeností z NHL nastupuje v dresu s bílou hvězdou!

První třetinu vyhráli domácí, když střelu Milfaita tečoval Kusko za záda Horčičky. Ve druhé třetině začali hosté od podlahy a už ve druhé minutě využili přesilovku, Dostálek vyrovnal na 1:1. Přerov tlačil dále na pilu, ale v třicáté minutě opět vedli domácí, Havránek dorážel střelu Zohorny, 2:1. Za necelé tři minuty bylo opět srovnáno, když hosté opět zapnuli na vyšší obrátky a Sikora vyrovnal. Třebíč poté dostala výhodu přesilovky, ale minutu se nedokázala ani dostat do pásma. Poté přišel další zbytečný faul hostí a dvojnásobnou přesilovku domácí ihned využili, od modré se trefil Zdráhal. 3:2.

Ve třetí třetině byla v permanenci trestná lavice, na kterou se postupně posadilo 10 hráčů. Přerovští si vytvářeli šance, ale pohořeli na zákrocích Vejmelky. Nekázeň rozhodla toto utkání. Zhruba v polovině třetiny hrála Slavia další přesilovku a krásnou střelou se prosadil Radim Zohorna, kterému přesně namazal David Dolníček, 4:2. Nervozita na straně hostů nabírala obrátky a nebyla nouze o další šarvátky. Domácí Václav Čejka si hravě poradil s Kovaříkem a poslal ho na led. Necelé tři minuty před koncem utkání došlo na drama. Hostující Kratochvíl přesně vypálil pod víko klece Vejmelky a bylo 4:3. Jenže přemotivovaný Kratochvíl vzápětí ukázal likvidační faul na Romana Erata a do konce utkání si už nezahrál. Nutno podotknout, že následné vyšetření neodhalilo větší zranění. I přes oslabení Přerov odvolal brankáře a hrálo se pět na pět. V poslední vteřině poslal puk do prázdné branky Zdráhal na 5:3.

Konečný výsledek je pro domácí motivací pro dnešní zápas na Hané. Na ledě Prostějova to bude boj. Vzhledem ke kolizi s extraligou nelze očekávat tolik posil v obou týmech. Věřme, že si Horáci poradí na výbornou!

Jan Zeman