Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu První mistrák pro Třebíč je tady!
První mistrák pro Třebíč je tady! PDF Tisk Email
Středa, 07 Září 2016 07:12

Celek Horácké Slavie Třebíč dnes vstupuje do nové sezóny WSM ligy. Na svém ledě přivítá od 17:30 celek z Přerova. Horácká Slavia slaví letos 20 let v druhé nejvyšší soutěži a je tak nejdéle hrajícím mužstvem v řadě. Určitě bude chtít zlepšit svůj výsledek z posledního ročníku, kdy hráli Horáci o záchranu, byť zajištěnou.

Na lavičce bude nové duo trenérů, Martin Sobotka za Žďáru a Jarda Barvíř, třebíčský odchovanec, který odehrál v minulosti v dresu prvního mužstva jen šest zápasů. V brance bude letos působit Dominik Svoboda, který loni nakoukl do prvního týmu a brněnský junior Pavel Jekel. Samozřejmě bude mužstvo využívat střídavé starty a do branky se opět rýsuje Karel Vejmelka z Komety, jinak odchovanec třebíčského hokeje. Vejmelka nastoupil už v generálce v Jihlavě. Do obrany přišel Jan Zdráhal, zkušený bek, který již v minulosti v Třebíči hrál. Zůstali zkušení beci Čejka, Niko, Koch z Komety, vrátil se i třebíčský odchovanec Tomáš Bartejs, který působil v Chomutově a loni hrál v běloruské lize za Metallurg Zhlobin.

V útoku zůstali matadoři Dolníček a Erat. Tomáš Dolníček může letos překonat milník 700 zápasů ve WSM lize. Pokud to možnosti dovolí, může si Roman Erat po dlouhé době opět zahrát se svým bratrem Martinem, který se po dlouhých letech strávených v NHL a KHL vrátil do české extraligy a bude oblékat dres Komety. V kádru jsou i známí Komeťáci Raška, Radim Zohorna, Wasserbauer či Mrázek. Další posily samozřejmě mohou přijít na střídavý start. Největší posilou do kmenového kádru je Jan Milfait, loni nejlepší hráč sestupujícího Šumperku.

Hráči mají jistě motivaci zlepšit loňskou mizérii. Jízdní řád soutěže však nějaký rozjezd nenabízí. Nejprve oba Hanácké kluby – Přerov a Prostějov a v pondělí už přijede první favorit Motor České Budějovice. Dalším důležitým datem bude sobota 24. září kdy přijede pražská Slavia. A první derby je na pořadu v pondělí 26. září v Jihlavě. Věřme, že se hráči připravili pod novými trenéry dobře a fanouškům dají zapomenout na loňský ročník.

Jan Zeman