Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Ze šermířské planše
Ze šermířské planše PDF Tisk Email
Čtvrtek, 14 Duben 2016 00:00

Dobře si vedly šermířky třebíčského sportovního klubu RedGym na kordovém turnaji v Praze. Na planších se utkala pětadvacítka žen. I když naše dámy nepatřily do okruhu favoritek, rozhodně nezklamaly.

Nejlépe si vedla Veronika Polehlová, která v základní skupině třikrát zvítězila a utrpěla jen dvě těsné porážky. To jí vyneslo postup mezi posledních 18 kordistek, byla nasazena jako jedenáctá. V eliminaci šestnácti šermířek narazila na zkušenou Křížovou z Bohemians Praha, nasazenou jako číslo 6. Veronika si vedla dobře a svou papírově lepší soupeřku jasně porazila. Zklamaná soupeřka se zmohla jen na nepublikovatelný slovní projev a naší šermířce nepodala ruku.

Ve finálové osmičce Veronika padla na pozdější stříbrnou medailistku Senjukovou z Plzně. Přes statečný výkon jí těsně podlehla.

Dobře si vedla i Iva Polehlová, která dosáhla ve skupině na jedno vítězství a o jediný zásah nepostoupila do eliminace. Celkově obsadila pěkné 19. místo.

 

Žeň trojice třebíčských šermířek doplnila 21. místem Martina Koňaříková, která zaplatila nováčkovskou daň. Ale ani ona nezklamala, i když na své první vítězství si bude muset počkat.

Celkově se dá hovořit o úspěchu. Třebíčské šermířky byly na svém prvním turnaji jednotlivkyň v kordu a z tohoto pohledu je třeba jejich výkon hodnotit.

Jan Zeman

 

Aktualizováno Čtvrtek, 14 Duben 2016 05:42