Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Horácká Slavia má nového trenéra
Horácká Slavia má nového trenéra PDF Tisk Email
Sobota, 09 Duben 2016 08:53

Hokejisté Třebíče mají již několik týdnů volno, ale v zákulisí je čilý ruch. Hlavní, co fanoušky vždy zajímá, je otázka novinek do dalšího ročníku. Určitě by nechtěli zažít opět potupnou hru o nic jako v letošní sezóně. Hra play-out ve které mají tolik bodů, že mohou rozdávat, což se i stalo.

Mezi nejočekávanější novinky byla otázka trenéra, poté co skončil Jiří Mička. Spekulovalo se v souvislosti s neúspěchem brněnské Komety o navrácení Kamila Pokorného, ale ten v Brně podepsal nový kontrakt. Překvapivě se tedy stal novým trenérem dobře známý Martin Sobotka. Jako hráč působil v Třebíči dokonce dvakrát. Nejprve jako mladý útočník vystřelil postup do I. ligy v roce 1997 a poté se vrátil do Třebíče v letech 2003-2006. Jinak je jeho kariéra spjatá s rodným Žďárem, kde po skončení kariéry pokračoval jako trenér mládeže i dospělých. Letošní rok byl nejúspěšnější, přivedl tým do semifinále play-off, když ve čtvrtfinále vyřadili vítězný tým z Kolína. Jeho asistent u týmu Horácké Slavie bude pravděpodobně znám příští týden.

Představa mladého perspektivního trenéra byla pro managment klubu prioritou. Nechtěli žádného vysloužilého trenéra, který má největší úspěchy za sebou a nebude mít motivaci. Další zprávou, která se čekala, je ukončení dlouholeté kariéry Rosti Maleny, který působil v nejvyšších soutěžích 20 let. Jeho cesty nevedou další hokejovou kariérou, ale už delší dobu podnikáním v pohostinství. Fanoušci i klub mu děkují za roky strávené u Horácké Slavie.

Jan Zeman