Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Spekulace o pouštění zápasů v I. hokejové lize
Spekulace o pouštění zápasů v I. hokejové lize PDF Tisk Email
Čtvrtek, 10 Březen 2016 16:41

Horácká Slavia ukončila sezónu ostudou

Posledních šest zápasů takzvaného play-out mají za sebou hráči Horácké Slavie Třebíč, kterou masívně podporuje město. Protože už před zápasy měli záchranu jistou, hrálo se jen mezi třemi týmy, Benátkami, Mostem a Šumperkem. Právě Draci jsou týmem, který soutěž opouští.

Rozhodlo se ve včerejším zápase, kdy Třebíč doma prohrála s Mostem 1:5 a ani vysoké vítězství Šumperku 7:2 nad Benátkami nebylo nic platné. Těžko hodnotit tyto zápasy z pohledu diváka. Úbytek fanoušků byl jasný. Dohromady na tři domácí zápasy přišlo méně lidí, než na jeden zápas s Jihlavou. Třebíčští prohráli všech šest zápasů s celkovým skóre 8:25!!! V utkáních nastoupili mladíci, kteří měli ukázat, že by mohli patřit do kádru také v příštím roce. Na jednu stranu je dobré, že dostanou prostor mladí, na druhou stranu to je nefér k soupeřům i divákům. Hokej by se měl hrát právě pro ně. Pokud vedení přistoupilo ke zbytku sezóny takto, mělo přistoupit i ke snížení vstupného, nebo dát vstup zdarma. Právě na to si mnoho fanoušků stěžovalo. Pokud se postoupí do play-off, vstupné se zvýší, s argumentem, že jde o jinou soutěž. Pokud se hraje o „nic“, mělo by vstupné jít také dolů, také jde o jinou soutěž.

 

To samé se týká přístupu k soupeřům. Ti prakticky hráli jen mezi sebou a bylo jisté, že odevzdaný soupeř z Vysočiny jim nebude dělat problémy. Je to prostor pro spekulace, když oba týmy potřebují za každou cenu body. Před pěti lety byli v podobné situaci hráči Brna a jeden na otázku motivace odpověděl: „… se pořád ještě perou o to, kdo půjde do baráže, a my nechceme ani s jedním z těchto týmů prohrát, protože pak všichni víme, jaké řeči kolují, a toho se chceme vyvarovat.“ A opravdu to těm namočeným soupeřům nedali… Právě už kvůli divákům. I letos před posledním kolem byly informace, že Most v Třebíči vyhraje.

Vedení věří, že s novou sezónou diváci zapomenou. Pokud se připraví dobře na sezónu, možná ano. Každopádně letošní skončila ostudným vystoupením v play-out.

Jan Zeman

 

Aktualizováno Pátek, 11 Březen 2016 09:09