Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Ostuda. Třebíč bude hrát o záchranu!
Ostuda. Třebíč bude hrát o záchranu! PDF Tisk Email
Pátek, 19 Únor 2016 15:15

Tři zápasy za sebou odehráli hráči Horácké Slavie jako vyměnění. Podařilo se jim smazat manko na postup do předkola play-off. Bohužel poslední krok již neudělali a ve včerejším zápase prohráli v Ústí 0:1. Za šedesát minut nevstřelili branku, a kromě jedné šance v první třetině si prakticky nevypracovali vážnější tutovku. Domácí hráli, co potřebovali. I přes jistotu předkola hráli o vítězství. Spekulovalo se o tom, zda Ústí Třebíči utkání nepustí, jako před čtyřmi lety. Bohužel se historie neopakovala a všem spekulantům se zavřela ústa nadobro! Rozhodla jediná branka v 54. minutě.

Pokud by Horáci remizovali, postupovali by, takto je mohl zachránit jen Most. A moc k tomu nechybělo. Po šedesáti minutách hráli nerozhodně, ale na nájezdy Litoměřice vyhráli a získali potřebný bod. Most se tak stal Horákům osudným. Za prvé za administrativní chybu právě proti Mostu, přišli o 3 body. Zároveň nepovedené utkání pět kol před koncem v Mostě opět znamenalo ztrátu bodů. No a potřebná záchrana včera od Baníku nepřišla potřetí.

Ale netřeba se vymlouvat jen na tyto zápasy. Celkem sezóna ukázala mnoho děr a chyb. Mezi fanoušky se mluví o rozkolu mezi trenéry a zkušenými hráči. Neklape ani spolupráce s extraligovými celky, je stále jednostranná. Co potřebují extraligové celky, to se děje. Včera např. v nejdůležitějším utkání nebyly k dispozici stále opory Pekr, Raška a Zohorna. Poslední jmenovaný rozhodl utkání Komety proti Hradci. První dva jmenovaní ovšem nezasáhli do utkání ani jednoho ze svých celků! Tedy mohli pomoci Slavii. Zřejmě není takový tlak na tyto týmy a nepomohla ani přítomnost patriota Pokorného u týmu Komety.

Bohužel nelze hodnotit jinak, než že sezóna skončila neúspěchem. Tým měl kádr na to, aby minimálně předkolo hrál. Proč se nestalo, musí zhodnotit vedení. Další ranou bude velký úbytek diváků. Třebíč má záchranu prakticky jistou, a už před posledním domácím utkáním mnoho z nich řeklo, že pokud budou hrát play-out, na hokej už chodit nebudou. To bude znamenat díru v rozpočtu. Na play-out budou velké vzdálenosti, Most, Šumperk, Benátky. A pokud přijde pár diváků, místo přínosu to bude propadák v rozpočtu. Ale nechme se překvapit…

Jan Zeman