Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Hokejisté porazili Litoměřice a jsou desátí
Hokejisté porazili Litoměřice a jsou desátí PDF Tisk Email
Pondělí, 15 Únor 2016 10:36

Po sobotním výborném výkonu proti týmu z Litoměřic, který se také rve o postupovou desítku, jsou Horáci blíže postupu než před třemi koly. V sobotu deklasovali Středočechy 5:3.

Již po dvaceti osmi vteřinách při první akci najel Matěj Pekr do volného prostoru před brankou Pavelky a blafákem zavěsil na 1:0. Matěj Pekr byl klíčovým mužem zápasu. V reprezentační přestávce pomohl svým spoluhráčům, se kterými letos strávil více času, než v mateřské Olomouci. Podle informací to byl on, kdo inicioval svoji pomoc Třebíči. V posledních zápasech se stává klíčovým hráčem i Adam Raška. V osmé minutě také najel do pásma a z levé strany tvrdě vypálil a bylo 2:0. Kromě oslabení Horáci první třetinu ovládli.

Do druhé vstoupili agresivněji hosté a v šesté minutě Valášek snížil na 2:1. Neuběhla však ani minuta, Polodna si vyjel od mantinelu před branku a přesně prostřelil Pavelku potřetí, 3:1. Hosté se nevzdali a ve 32. minutě Pavlas ze skoro nulového úhlu prostřelil Vejmelku, 3:2. Ten se možná ještě teď červená, jak to mohlo projít do sítě. Ke konci třetiny hráli hosté ještě přesilovku, ale tu domácí poctivě odmakali.

Na začátku třetí třetiny opět po pár vteřinách sebral vítr z plachet hostům Matěj Pekr. Najel si přesně na Malenovo nahození a z voleje zavěsil, 4:2. Ve třetí třetině hráli hosté tři přesilovky. Proměnit se podařilo až poslední v 57. minutě. Zkušený Jaroslav Kalla se prosadil střelou nad rameno Vejmelky, který šel opět příliš brzy na led místo ustání střely, 4:3. To je ovšem problém většiny gólmanů dnešní doby, kteří proti střelám chodí ihned do pokleku. Věc, kterou už léta kritizuje Fakír Holeček. Tento problém vidí zaváděním švédské školy. První, co se brankář učí od žáčků je slideování betony po ledě.

Ale zpět k zápasu, naprosto stejnou chybu ukázal brankář Pavelka, který šel do pokleku ještě před střelou Rašky o necelou minutu později. Jeho dělovka tak přesně zapadla pod víko brány, 5:3. Raška měl ještě šanci na hattrick, ale potřetí se už neprosadil.

Hráči Horácké Slavie mají tedy vše ve svých rukou. Pokud vyhrají ve středu v Ústí, nemusejí se dívat na ostatní celky. Je jedno, jestli v normální době, či v prodloužení. Domácí Ústí má postup jistý. Jde jen o to, za jaké pozice a proti komu. Samozřejmě je pro ně nejlepší duo Litoměřice - Kadaň, které jsou relativně kousek, než dávat výlohy na cestu na Vysočinu. Ale cestovat mohou také do Havířova… Vše je otevřené.

Při remíze musí Třebíč spoléhat na zaváhání Kadaně nebo Litoměřic. Ty hrají doma s Mostem, který nahání před play-out každý bod a Kadaň jede do Šumperka s podobným osudem jako Most. Při rovnosti bodů Kadaně, Třebíče a Litoměřic, postupují první dva jmenované celky. Pokud Třebíč prohraje, musí spoléhat na prohru Litoměřic. Vše je v jejich rukou. Při vlastním selhání si za případný sestup mohou sami, včetně vedení. Pokud by se totiž neřešilo odebrání tří bodů za chybně uvedené hostování hráčů, mohli cestovat na sever bez nervů. Uvidíme, zdali ještě jednou pomůže klíčový muž Matěj Pekr. Hamletovská otázka je nasnadě: být, či nebýt v play-off?

Jan Zeman

 

Aktualizováno Pondělí, 15 Únor 2016 13:49