Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíčští senzačně vyhráli v Havířově a v sobotu hrají o všechno!
Třebíčští senzačně vyhráli v Havířově a v sobotu hrají o všechno! PDF Tisk Email
Pátek, 12 Únor 2016 14:28

Středeční utkání mezi Havířovem a Horáckou Slavií mělo před zápasem punc zápasu o vše. Domácí potřebovali zvítězit, aby si udrželi přímý postup do play-off, Třebíčští zase potřebovali výhru k naději na předkolo play-off.

Favorizovaný Havířov ale do utkání vstoupil vlažně. Naopak hosté pokračovali stejně jako proti Jihlavě. Precizní obrana a nebezpečné protiútoky. Už ve druhé minutě měl velkou šanci Raška, jeho střelu gólman Laco s námahou vyrazil a Štindl nedokázal puk uklidit za záda brankáře domácích. Ti se dostali do pořádné šance ve dvanácté minutě, kdy Maliníkovu ránu vyrazil Vejmelka na tyč.

Ve druhé třetině přišla opět slabá chvilka hostů, skoro dvouminutovou přesilovku 5 na 3 opět odehráli katastrofálně. Závěr druhé třetiny přinesl nečekané rozuzlení. Nejprve chyboval domácí Štumpf, který místo vyhození puku nesmyslně přihrával pod sebe. Zkušený Rosťa Malena mu puk vypíchl, nahodil na branku a k překvapení i Třebíčských skončil puk v brance, 0:1. Domácí byli jako opaření. A aby toho neměli málo, za minutu a půl David Dolníček opět potrestal chybné rozehrání za brankou Havířova. Jeho střelu Laco pustil mezi lapačkou a betonem, 0:2. Minutu a půl před koncem třetiny perfektní zářez pro domácí.

Naštěstí se v kabině otřepali a ve třetí třetině zle zatápěli hostům. Kromě jedné branky z přesilovky nic nevymysleli a Vejmelka po delší době byl mužem zápasu. Pokud se mu podaří stejný výkon zopakovat i proti Litoměřicím, může to být základní kámen úspěchu.

Litoměřice ztratili bod doma s Kadaní, Ústí zase dva body doma se Slávií. Třebíč nyní ztrácí dva body na duo Litoměřice, Ústí, čtyři na Kadaň. S prvními dvěma týmy se utká v přímém souboji. Sobota je den zápasu o všechno, Litoměřice musí také vyhrát. V posledním kole je čeká Most, který mocně finišuje a porazil nyní Motor a v minulém kole vyhrál v Jihlavě. Ústí hraje v sobotu v Kadani, tedy další zápas o vše. Při shodě náhod může zůstat černý Petr právě Kadani. Ve středu 17. Února bude jasno. Třebíčští hrají v Ústí, Kadaň v Šumperku. Ale možná už po sobotě bude jasněji. Přijďte povzbudit Horáky!

Jan Zeman