Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Horáci vyhráli derby, ale situaci v tabulce to neřeší!
Horáci vyhráli derby, ale situaci v tabulce to neřeší! PDF Tisk Email
Úterý, 09 Únor 2016 10:14

Horácké derby Třebíč – Jihlava vyhrál ten hůře postavený v tabulce. Domácí Horácká Slavia zaslouženě zdolala Duklu 4:2. Velmi slušná návštěva, asi 2800 diváků vidělo dobrý hokej. Slušná proto, že byly časy, kdy na derby chodilo až 5000 diváků! V sektorech fanoušků mohli pozorní diváci zahlédnout dvě ikony jejich hokeje. V sektoru hostů fandil Dukle třebíčský odchovanec, ale hráč Dukly Tomáš Čachotský, mezi domácími diváky zase bratr domácí ikony Martin Erat, který si odskočil domů z Omsku.

Domácí hráči nastoupili bez distancovaného kapitána Dolníčka. Do obrany nastoupil podruhé v sezóně Patrik Koch z Komety a opět Adam Raška. Po čtvrté za čtyři dny, nastoupil k ostrému zápasu Radim Zohorna, který pravidelně pendluje mezi Kometou a Horáckou Slavií. Bohužel tento vypjatý program se na něm projevil a bylo vidět, že druhou polovinu zápasu doslova trpí. Také to byl on, kdo asi polovině zápasu neproměnil trestné střílení, když mu na ně už nezbyly síly.

Domácí hráči vstoupili do zápasu s odhodláním urvat tři body a hned ve druhé minutě zahřmělo. Chybu hostů potrestal Milan Přibyl, který si najel na přihrávku Wasserbauera a z první trefil přesně nad beton Honzíka. Hosté se do zápasu dostávali pomaleji a otěže přebrali v polovině třetiny, kdy začali více tlačit na domácí borce. Ve třinácté minutě bývalý hráč Třebíče Vlasta Bilčík od modré vyrovnal, když byl mírně atakován Karel Vejmelka. Ten se hodně zlobil, ale nebylo to nic platné.

Druhá třetina nabídla spíše boj. Domácí v ní neproměnili již zmíněné trestné střílení v oslabení a Raška s Psotou nastřelili břevno Honzíkovy branky. Také se až ve druhé třetině poprvé vylučovalo, což v derby není obvyklé, a to ne za faul, ale opět chybu lavička Třebíče. Příliš mnoho hráčů na ledě, stejně jako v závěru zápasu v Mostě. Diváci si na konci třetiny pomalu šli stoupnout na párek, když pro domácí zahřmělo podruhé. Po akci Kristla s Eratem si vyjel z poza branky Marcel Juráň a střelou z mezikruží nedal Honzíkovi šanci, 2:1. Domácí nehráli extra hokej, ale Jihlava nebyla už vůbec nebezpečná. Jejich střely byly spíše propagační, o vypracování kombinace nemůže být řeč.

Ve třetí třetině to bylo podobné. Domácí se tlačili za třemi body, hosté sekundovali. A ve 47. minutě byli domácí fanoušci odměněni, když Matěj Psota uklidil za hostujícího brankáře střelu Polodny, 3:1. Poté přišly chvíle Václava Čejky. Nejprve v přesilovce fantastickým obraným zákrokem vypíchl puk hostujícímu střelci, který se napřahoval ke střele do prázdné branky, poté neobratným faulem zařídil trestné střílení pro hosty. A to Jergl na rozdíl od Zohorny proměnil skvěle a hosté snížili na 3:2. Poté si vzali oddechový čas a zkusili hru bez brankáře. Při ní ovšem jeden z beků zaškobrtl při rozehrávce ve vlastní třetině a dnes velmi agilní Adam Raška byl odměněn brankou na 4:2.

Domácí zaslouženě získali tři body. Diváci konečně odcházeli spokojeni, viděli kvalitní a bojovný výkon domácích. Bohužel možná už pozdě. Oba největší soupeři o play off Litoměřice i Ústí bodovali a drží postup ve svých rukou. Sice s oběma soupeři budou ještě domácí hrát, ale aby bylo o co hrát, musí příště vyhrát v Havířově, což se zdá jako nepřekonatelný úkol. Havířov skvěle finišuje a drží šestou postupovou pozici pro přímý postup. A prohra s Horáky by jim to mohla pokazit. Tedy Havířov bude hnán diváky za vítězstvím. Jen opět 130% výkon Horáků může slavit úspěch. Překvapí své fanoušky? Pokud prohrají, zbývající zápasy budou už jen pro statistiky.

Jan Zeman