Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Po prohře v Mostě dnes derby s Jihlavou!
Po prohře v Mostě dnes derby s Jihlavou! PDF Tisk Email
Pondělí, 08 Únor 2016 15:35

Horácká Slavia poosmé za sebou prohrála na ledě soupeře. Tentokrát na ledě posledního Mostu 3:2. Bohužel se jí vzdaluje i předkolo play-off. I když se hráči snažili a v mnohém soupeře přehrávali, na body to nestačilo. Chyby, které dělají, jim zabraňují k lepšímu výsledku. Navíc opět vyloučení! Nejprve se nechal Dolníček za řeči vyloučit do konce zápasu, což znamená stopku do derby a v momentě kdy Třebíč snížila a tlačila domácí do defenzívy, hráli Horáci v šesti a celé dvě minuty před koncem šli do oslabení. Je to stále dokola, zbytečná oslabení.

Horácká Slavia je jedenáctá v tabulce a ztrácí 5 bodů na Litoměřice. O bod před nimi je Ústí. S oběma soupeři bude Třebíč ještě hrát. Ale aby mohla hrát o postup, musí dnes bezpodmínečně porazit Jihlavu. V derby je vše možné, i když v tabulce je postavení velmi odlišné. Dukla je třetí, jen o dva body za Motorem.

Bohužel je velmi pravděpodobné, že do zápasu nezasáhnou žádné posily z extraligy. Kometa má sama obrovské potíže, které zatím ustál asistent Kamil Pokorný. O možnosti podpořit Horáky ale nemůže být řeč. Olomouc do vypjatého zápasu také asi nikoho neuvolní. Tedy složitá situace pro domácí, kteří se musí obejít bez kapitána Dolníčka. Jediná šance je maximální výkon jako proti Kladnu či Motoru. Oba největší rivalové hrají na ledech soupeřů. Litoměřice na Slavii a Ústí v Prostějově, který bojuje o přímý postup. Právě Prostějov pomohl Horákům k teoretické šanci na postup, když vyhrál v Litoměřicích 5:2.

Očekává se dnes velká návštěva. Vstupenky je možno od rána nakupovat na Zimním stadiónu, večer přijďte včas vzhledem k přísným kontrolám. Navíc během utkání bude možnost podpořit charitativní akce klubu, oblíbené házení plyšáků pro děti z nemocnic, pod Vánoční stromek položit dáreček pro děti z dětských domovů v Náměšti a Hrotovicích, akce Dvakrát v roce Vánoce. Další akcí je sběr víček a prodej speciální kolekce „Pomáháme Milánkovi“. Hokejisti se rozhodli celý rok pomáhat těžce nemocnému Milánkovi Řezáčovi, který utrpěl při nezaviněné nehodě těžký úraz. Přijďte tedy dnes na dobrý hokej, maximálně podpořit domácí hráče a pomoci dobré věci!

Jan Zeman