Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Na „kdyby“ se nehraje, Motor v Třebíči nekiksnul
Na „kdyby“ se nehraje, Motor v Třebíči nekiksnul PDF Tisk Email
Čtvrtek, 04 Únor 2016 11:53

Hráči Horácké Slavie bojují o play-off. Slovo bojují je zde správně, neboť včerejší utkání s Motorem České Budějovice byl opravdu boj. Bohužel favorit se nenechal obrat o body a zvítězil 4:5. Hráči Horácké Slavie chtějí, bojují, ale je vidět, že pouhá snaha nestačí. Co chybí k potřebným bodům by měli zhodnotit trenéři a management.

Včera domácí začali velmi dobře, nezalekli se soupeře a výsledkem bylo už v šesté minutě trestné střílení Zohorny, které ovšem neproměnil. Možná říci, že jel dosti ledabyle. Následně dostali domácí výhodu přesilovky, ale pokud zahrajete ve vlastní přesilovce zakázané uvolnění, je vidět, že je něco špatně. A takový celek jako je Motor to dokáže využít. Během posledních pěti minut nasázeli tři branky, tu poslední dokonce dvě vteřiny před koncem třetiny.

Diváků přišlo tentokrát hodně, ale někteří byli po první třetině hodně nazlobení. Do druhé třetiny nastoupil místo Vejmelky do branky Dominik Svoboda. Pro mladého odchovance Třebíče, který strávil juniorské léta v Jihlavě, hodně ostrý debut. No a Dominik už po šesti minutách vytahoval puk ze své branky. Stav 0:4 byl hrozivý! Nicméně to neznamenalo, že se domácí nepokusí o zvrat. Ve dvacáté deváté minutě Petr Polodna krásnou ranou snížil na 1:4. A o pět minut později nováček v dresu s bílou hvězdou Richard Kristl snížil na 2:4. Domácí ožili a Jihočeši měli plné ruce i nohy práce. Bohužel jako mnohokrát v této sezóně skončí tlak domácích faulem a přesilovkou soupeře. To se stalo i v 38. minutě, kdy šel na trestnou lavici Štindl. Motor zamkl domácí před Svobodou a třicet vteřin před návratem Šindla a 50 vteřin před koncem třtiny Motor proměnil druhou přesilovku v zápase, 2:5.

Ve třetí třetině ovládli led domácí hráči. Nejslabším momentem byla opět přesilovka, kdy sice kombinovali před Bláhou, ale bez výrazného efektu zakončení. Až na konci 55. minuty se prosadil Adam Raška a o minutu později jásali domácí fanoušci podruhé. Po pěkné akci se trefil i kapitán Dolníček, 4:5. Domácí cítili šanci na vyrovnání a Schejbal trefil o třicet sekund později tyč Bláhovi branky. Škoda jen že nemá Třebíč více hráčů, kteří jsou schopni v těchto zápasech rozhodovat. Domácí si tak museli vzít oddechový čas, aby mohli nechat na ledě první řadu. Bohužel i přes snahu už další branka nepadla, ani při power-play.

Trenér Novák po zápase hodnotil, že kdyby dal Zohorna trestné střílení, kdyby dali další šance, kdyby nebyla tyč… Ale sám přiznal, že se na „kdyby“ nehraje. To ví každý, je třeba vyhecovat hráče k lepším výkonům. Mnoho zápasů nezbývá. V sobotu jedou Horáci do Mostu, který se vzchopil a vyhrál včera v Kadani. A v pondělí čeká hráče Třebíče a Jihlavy velké derby! Tyto dva zápasy napoví, jestli budou diváci chodit na předkolo play-off, nebo na play-out, tedy hru o záchranu. První varianta je lepší!

Jan Zeman