Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Horácká Slavia přehrála Kadaň a chystá se na Motor
Horácká Slavia přehrála Kadaň a chystá se na Motor PDF Tisk Email
Úterý, 02 Únor 2016 13:23

Po minulém vzájemném zápase jsme psali o tom, že se nestává často, že vyhraje mužstvo o více než dvě branky. Tentokrát v sobotním zápase porazili Třebíčští Kadaňské 6:1. Dokonale jim oplatili prohru 1:4 z minulého utkání. Mužem zápasu se vedle gólmana Faltera stal obránce Matič Podlipnik, který zaznamenal hattrick. Zařadit hráče, který letos hrál EBEL ligu za Lublaň s bilancí dvě asistence, se na konec ukázalo jako dobrý tah. Za pouhých 9 zápasů 9 bodů za šest branek a tři asistence.

Třebíčští finišují za play-off, ale stále jim bod chybí na předkolo. Ve středu se doma utkají s favoritem soutěže a momentálně druhým celkem z Českých Budějovic. Motor je také nejlepším týmem na ledě soupeřů. Horáci mají před sebou těžkou úlohu, ale s Kladnem ji zvládli, tak proč ne opět potrápit favorita. Těžko počítat s posilami, Matěji Pekrovi se daří v Olomouci, střílí góly, tedy Mora nebude riskovat zranění, i když má Matěj stále střídavý start. Ten díky odehraným utkáním v extralize skončil Martinu Dočekalovi. Dál má střídavý start i brankář Vejmelka, který chytá za Kometu se střídavými úspěchy. Nejdřív byl vynášen do nebe po vítězství proti Vítkovicím, aby byl už v první třetině střídán proti Varům.

Jinak mužstvo před koncem přestupního termínu nijak zvlášť neposílilo. Na soupisku byli dopsáni jen druholigový Horký a také Paták z Moravských Budějovic a Richard Kristl, který je sice kmenovým hráčem Plzně, ale nejvíc odehrál za druholigové Klatovy a devět zápasů i za Litoměřice. Do obrany přibyl Peter Krška, odchovanec Vsetína, který je kmenovým hráčem Komety, ale nejvíce zápasů letos odehrál za Benátky se statistikou dvě asistence a 8- bodů za pobyt na ledě ve dvanácti zápasech. Uvidíme, zda je trenér využije a zda budou posilou pro závěrečná kola. Bohužel byl naplánován ještě jeden hráč z Moravských Budějovic, ale k dohodě nedošlo. Vše je i dáno rozpočtovými možnostmi.

Jinak posílily týmy bojující o play-off či záchranu. Benátky posílí na střídavý start Jan Hlaváč, Šumperk Jan Káňa z Vítkovic, ostatní celky posilovali podobně jako Třebíč, snad kromě Kladna, kam se vrátil Jan Dalecký. Nikdo naopak neposílil Motor, tedy žádné další zvučné jméno nepřibude do středečního zápasu.

Jan Zeman