Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč na Kladno umí!
Třebíč na Kladno umí! PDF Tisk Email
Čtvrtek, 21 Leden 2016 09:46

Již druhé vítězství v této sezóně proti favoritovi soutěže Kladnu si připsali hokejisté Horácké Slavie. Tentokrát zvítězili v normální hrací době 3:2.

I bez výrazných posil, ale už s uzdraveným Petrem Polodnou, se pustili domácí hráči bez ostychu do zvučného soupeře. Již v šesté minutě se podařilo vstřelit Třebíčským stý gól v sezóně. Svoji první letošní branku vstřelil Dominik Pokorný, který dorazil Šaurovu střelu za záda bývalého reprezentačního gólmana Mensatora. V první třetině určitě domácí překvapili zkušené Středočechy. Hráli otevřenou partii a byli určitě lepším týmem. Zajímavostí bylo, že se v celé třetině hrálo bez vyloučení.

To přišlo ovšem hned v úvodu druhé třetiny. Kladno pikalo za mnoho hráčů na ledě. Domácí kapitán Dolníček využil souhru s Eratem a Podlipnikem. Rytíři jakoby zapnuli na vyšší stupeň a za tři minuty bylo 2:1, střelcem byl kladenský Dvořáček. Vzápětí přišla ovšem chyba hostů, kdy během tří vteřin šli postupně na trestnou lavici dva hráči. Když už se zdálo, že domácí již poněkolikáté vyjdou z dvojnásobné přesilovky naprázdno, zamíchali opět puk Erat s Podlipnikem a Dolníček se v utkání radoval podruhé, 3:1. Hosté začali hrát tvrději a postupně během zbytku utkání odcházeli více či méně otřesení z ledu Erat, Pokorný, a další. Někdy se vylučovalo, jindy např. loket v obličeji Špenáta skončil bez odezvy u rozhodčích. Třebíčští ale dále bojovali a v třicáté třetí minutě měli několik šancí, které likvidoval Mensator. Bohužel pravidlo nedáš - dostaneš se naplnilo a Nash poté snížil z odražené střely na 3:2. Po zbytek třetiny i přes šance na obou stranách se nic nestalo. Až v předposlední minutě byl vyloučen první z domácích, zatímco hostů bylo na trestné lavici hned pět! Ukázněnost vedla v tomto zápase k úspěchu.

Ve třetí třetině se hrálo více méně jen na polovině domácích. První ohrožení Mensatora bylo až v sedmé minutě třetí části. Jinak kombinovali a snažili se vyrovnat hosté. Ke konci třetiny už domácí tahali nohy, ale stav ubránili i při power-play hostů.

Třebíč po bojovném výkonu brala důležité tři body. Minule jsme kritizovali neproměňování přesilovky pět na tři a příliš vyloučení na straně Třebíčanů. Možná to zabralo a Horáci předvedli to, co od nich diváci čekají. Škoda, že možná i díky předchozím špatným výkonům, jich přišlo jen něco přes 1200. Díky vstřelení tří branek a odloženému zápasu posledního Mostu, nejsou Horáci posledním týmem, co se týče vstřelených branek, který neměl na kontě 100 branek.

V tabulce Horáci přeskočili Ústí a jsou na desáté pozici. V sobotu zajíždí do Benátek s touhou po třech bodech. A hned v pondělí je čeká těžký soupeř z Prostějova. Prostějov drží osmou příčku a má stejně bodů jako šestý Havířov. Oba tedy o sedm bodů více než Třebíč. Pokud by se povedlo dvakrát naplno bodovat, play-off by se přiblížilo. Přijďte je povzbudit, tým to v těchto zápasech potřebuje více, než kdy jindy!

Jan Zeman