Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu V Přerově po velké bitvě nula bodů
V Přerově po velké bitvě nula bodů PDF Tisk Email
Pondělí, 18 Leden 2016 15:14

Sobotní utkání v Přerově přineslo parádní zápas s velmi dobrou diváckou kulisou. Zápas se přehupoval na obě strany a nakonec domácí zvítězili 4:2. Třebíčští utkání bohužel nezvládli ve třetí třetině.

První třetina branku nepřinesla, ale nehrál se nudný hokej. Šance byly na obou stranách. Brankáři, jak třebíčský Vejmelka, tak domácí Šimboch, předváděli dobré zákroky. V první třetině Horáci opět nevyužili přesilovku 5:3, kterou hráli minutu a půl. Je to docela škoda, neboť skoro v každém zápase se tato výhoda pro Třebíčské nabídne, ale bez úspěchu.

Ve druhé třetině měli domácí Zubři tlak, který vyústil ve vedoucí branku. V 32. minutě tečoval Sikora nahození Sýkory a bylo 1:0. Domácí po tomto vedení a po několikaminutovém tlaku polevili. O dvě a půl minuty později Juráň prostřelil Šimocha a bylo vyrovnáno. Byl to moment, který dokonale uzemnil domácí Zubry, a hosté se tlačili za změnou skóre. Necelou minutu před koncem druhé třetiny se to podařilo. Třebíčští hráli přesilovku, Erat nabil Podlipnikovi, který od modré nechytatelně zavěsil, 1:2! Skoro ihned poté přišel opět zbytečný faul hostů a přesilovka domácích, která se skoro celá přehoupla do třetí třetiny.

Tu domácí zahájili v početní výhodě a hosty dostali pod tlak. Horáci se sice ubránili, ale už v pěti inkasovali z hole Novotného, 2:2. Navíc Nesvadba inkasoval osobní trest 10 minut za nesportovní chování. Hráči z Vysočiny nesložili zbraně, ale dalším vyloučením Podlipnika jejich tlak ustal. Tím se domácí dostali zpět do hry. Dostálek orazítkoval tyč, ale stav se neměnil. Až do 57. minuty, kdy tlak domácích přetavil v úspěch Jiří Goiš, 3:2. Dvě a půl minuty před koncem sáhli trenéři k power-play, ale branku nedali, navíc Roman Pšurný devět vteřin před koncem pečetil do prázdné branky na 4:2.

Hosté předvedli bojovný výkon. Nemusí se stydět, tentokrát chybělo možná i trochu štěstí, které se přiklonilo k domácím. Na druhou stranu, pokud nebudou proměňovat přesilovky 5 na 3, dělat v rozhodujících fázích fauly, play-off se bude vzdalovat. Není třeba zatím házet flintu do žita. Ztráta na místa zaručující předkolo je minimální. Ve středu přijede Kladno a Horáci mohou ukázat, že se mohou poměřovat s kýmkoli. V tréninku je již Petr Polodna, který byl zraněn, a pokud přijede nějaká posila z extraligy, může se stát cokoli. Poslední zápasy až na výjimku chybí Matěj Pekr, který se začíná prosazovat do základního kádru Olomouce. Naopak kádr opustil Daniel Miškovský, který se stěhuje do Šumperku. Celkem se letos vystřídalo v dresu Horácké Slavie již 45 hráčů! Zajímavostí je, že se stejným číslem nastupuje postupně více hráčů. Takže pokud nemáte na stadiónu program, může se stát, že nevíte, kdo vlastně hraje. A s číslem 91 už postupně hráli Abdul, Jurčo a Tomek. Stále věříme, že tento kolotoč hráčů přinese i potřebné body.

Jan Zeman