Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Další ztráta bodu na domácím ledě
Další ztráta bodu na domácím ledě PDF Tisk Email
Čtvrtek, 14 Leden 2016 16:46

Hráči Horácké Slavie měli po minulém týdnu cíl získat dva domácí zápasy a šest bodů. Proti houževnatému Ústí se to podařilo, proti předposlednímu Šumperku se to nepodařilo. Včerejší utkání bylo jako noc a den. Utkání s tímto soupeřem počtvrté dospělo až do nájezdů. Dvakrát se radoval soupeř, v prvním a včerejším utkání Třebíčští. Včerejší souboj přinesl také nejvíce branek, skončil vítězstvím domácích bílých hvězd 4:3.

Přitom první třetina přinesla pro domácí jasnou převahu a po brankách Zohorny a Rašky také vedení 2:0. Bídná návštěva 860 (jestli) diváků byla spokojena.

Začátek druhé třetiny se nesl v podobném duchu. Domácí hráči chtěli tři body. V této fázi hry byl mužem číslo jedna na ledě brankář Zelenka v dresu Draků. Podržel svůj tým a v šesté minutě hosté po pěkné kombinaci hosté snížili na 2:1. Horáci viditelně znervózněli a během chvíle byli postupně vyloučeni Malena a Pekr. Hosté se dostali do hry a tlačili se před Vejmelku. Pouhých 45 vteřin stačilo hostům na otočení skóre. V 38. minutě nejprve vyrovnal Puzič a o 45 vteřin později poslal Draky do vedení Bail. Nejen hráči, ale hlavně diváci nevěřili vlastním očím! Po docela povedeném utkání s Ústím opět sprcha!

Domácí nicméně ve třetí třetině opět chtěli zvrátit stav. Tlak na hosty ale opět přibrzdil zbytečný faul a vyloučení Kuska. Po jeho návratu hráli skoro dvě minuty domácí přesilovku 5 na 3. Snaha byla, ale marná. Až v padesáté čtvrté minutě opět Raška nadvakrát dorazil svoji střelu a vyrovnal na 3:3. Snahu o zvrat zhatila dvě postupná vyloučení domácích. Nedisciplinovanost je jedním z důvodů neúspěchu nejen v tomto utkání. V prodloužení domácí nevyužili svoji šanci, kdy Raška nezpracoval přihrávku Zohorny před prázdnou branku! Nájezdy dospěly až do páté série, kdy rozhodl, tak jako v prvním vzájemném utkání, David Dolníček. Karel Vejmelka pochytal všech pět nájezdů šumperských hokejistů.

Trenér Mička po zápase hodnotil výsledky se Šumperkem jako spravedlivé, 2x oni, 2x my. Ale vzhledem k ambicím a postavení v tabulce jsou to výsledky bídné. Třebíč zůstává jedenáctá a v sobotu jede na led Přerova, který včera uspěl v Kadani a je šestý, drží přímý postup do play-off. Příští středu přijedou Rytíři Kladno. Věřme, že se situace zlepší a Třebíčští si lepšími výkony řeknou o play-off.

Jan Zeman