Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Horácká Slavia udolala poslední Most
Horácká Slavia udolala poslední Most PDF Tisk Email
Úterý, 29 Prosinec 2015 20:09

Po třech porážkách za sebou měli hokejisté Třebíče jasný úkol. Po nářezu v Českých Budějovicích, kde v úterý 22. 12. prohráli 2:6, je čekal lehčí soupeř. Most je poslední, a jelikož v prosinci vyhráli pouze jediné utkání, dali se čekat tři body pro domácí Horáky. Ale již mnohokrát se potvrdilo, že papírové předpoklady ve sportu moc neplatí. A u Třebíčských obzvláště!

Již po 38. vteřinách šli do vedení hosté. Bývalý reprezentant Kubinčák si najel do prostoru za brankou, ale puk nahodil zpět na klečícího Vejmelku a od něj se puk odrazil do branky, 0:1. Hosté byli celou první třetinu pod tlakem, prakticky se nedostali ke střele, ale domácí jich také mnoho nevyslali a na územní převahu se nevyhrává. Jediný zápis do statistik první třetiny si připsal za vyloučení nový muž na Třebíčské střídačce, obránce Jakub Schejbal. Olomoucký odchovanec strávil loňskou sezónu v Jihlavě, kde dal jednu branku a přidal deset asistencí. Letos odehrál zápasy za polskou Jastrzebii kde v 18-ti zápasech měl statistiky 4+5. Po anabázi v Pelhřimově se do mužstva vrátil i Charles Baldwin. Posila mužstva ale nebyla znát. A to i proto, že včera hrála své zápasy i extraligové mužstva, tedy nepřicházelo v úvahu hostování zkušenějších borců.

Ve druhé třetině se už ale domácí fandové konečně dočkali. Územní převahu hned po třiceti vteřinách zúročil Matěj Pekr, který si skvěle najel na Eratovu přihrávku, 1:1. V šesté minutě využil Roman Erat přesilovku a bylo ještě veseleji, 2:1. Po zbytek třetiny se hra vyrovnala, domácí se uklidnili a hosté museli začít hrát. Jejich největší šanci spálil zkušený veterán Jan Alinč, když nezakončil samostatný únik.

Třetí třetina začala náporem hostů a Vejmelka musel řešit situaci svým uměním. Až do infarktové dvojminutovky mezi 51. a 53. minutou zápasu. Tady se hrálo na infarkt nejen divákům, ale i trenérům. Nejprve hosté Smolkou vyrovnali, Václav Čejka vrátil Horákům vedení již za půl minuty, ale za minutu domácím známý Ondřej Havlíček opět vyrovnal na 3:3. Snadné utkání se změnilo v nervy do posledních vteřin. Až necelou minutu před koncem při vyloučení hostů proměnil přesilovku opět Matěj Pekr.

Všichni si oddechli a můžou se těšit na středeční derby v Jihlavě. Dukla již není vedoucím celkem, ale na to se stejně v derby nehraje. Jde o prestiž! Fanoušci, vzhledem k následujícímu volnu mohou cestovat na tento vypjatý zápas a povzbudit trápící se Třebíčské hokejisty. Třeba by úspěch nastartoval lepší sérii!

Jan Zeman