Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Horácká Slavia v Kadani neuspěla
Horácká Slavia v Kadani neuspěla PDF Tisk Email
Pondělí, 14 Prosinec 2015 08:39

Hokejisté Horácké Slavie Třebíč tentokrát na ledě soupeře neuspěli. V Kadani v sobotu prohráli 1:4.

Utkání s Kadaní vždy přináší velmi vyrovnaný hokej. Padá málo branek a většinou se vítězí o branku či na nájezdy. Kuriozitou je, že naposled zvítězil o tři branky jeden ze soupeřů v základní části ligy také 12.12, ale 2011, kdy Třebíč porazila Kadaň 3:0! Tentokrát měli hráči z Vysočiny k vítězství daleko.

V první třetině vstřelili branku jen domácí hráči, jmenovitě v 16. minutě Vrána. Hosté se do pořádné šance dostali až ve druhé třetině ve 28. minutě, kdy únik Švece v oslabení zlikvidovali domácí obránci ještě před zakončením. Od té chvíle byli lepším týmem hosté, ale domácí podali velice obětavý výkon. Co nechytil Jakub Čech, pochytali ještě před ním obětavý hráči, kteří se vrhali do střel. Šance domácích kryl spolehlivě Šindelář.

Ve třetí třetině zabránilo většímu tlaku vyloučení hostů. V osmé minutě navíc dali domácí opět Vránou druhou branku. Tady možná neměl Šindelář úplně čisté svědomí, neboť střela byla z ostrého úhlu. Poté byl do konce utkání vyloučen za nesportovní chování Roman Erat. Na konci padesáté minuty se trochu zablesklo na lepší časy, když Honza Wasserbauer trefil přesně pod víko a bylo 2:1. Místo nadechnutí Horáků přišlo oživení domácích, kteří měli ihned velkou šanci a poté Pekr fauloval Kverku a z nařízeného trestného střílení domácí veterán proměnil na 3:1. Neuplynuly ani dvě minuty a domácí se radovali počtvrté, když se trefil Kadlec. Hosté se už na nic nezmohli a dohráli v poklidném tempu zápas.

Tentokrát venku neuspěli. Další zápas hraje WSM liga až po reprezentační přestávce, kdy 22.12. zajíždí Horácká Slavia na led Českých Budějovic. Nelehký soupeř prověří mužstvo po přestávce, před Vánoci bude jen toto kolo a další zápasy sehraje WSM liga až po Vánocích 28.12., Třebíč hostí Most. A ve středu 30. prosince, tedy těsně před Silvestrem, bude derby v Jihlavě! Tedy nabitý konec roku!

Jan Zeman