Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Doma prohra, venku výhra
Doma prohra, venku výhra PDF Tisk Email
Úterý, 08 Prosinec 2015 13:21

Nestandardní výkony mužstva Horácké Slavie pokračují. Jak prohlásil po včerejším utkání trenér Prostějova Přecechtěl, doma se musí vyhrávat. Třebíčští ale pro svůj defenzivní styl narážejí. Zřejmě právě díky tomu, že hrají lépe dozadu, dopředu jim to nejde.

V sobotu opět prohráli, tentokrát s Benátkami, které se krčí u dna tabulky. Mimochodem, včera Benátky prohráli doma s posledním Mostem. Sobotní prohra na nájezdy 1:2 byla možná krutá, protože domácí Horáci měli šance na vstřelení více branek. Na šance se ale nehraje, pokud dáte jen jeden gól, možná zvítězíte ve fotbale, ale v hokeji výjimečně.

Ani včerejší utkání tradičně nebylo bohaté na branky. Hosté bránili a vyjížděli k protiútokům. V první třetině se jim to podařilo hned v páté minutě, když Radim Zohorna dorazil Raškovu střelu. V desáté minutě posila Jestřábů Jiří Cetkovský dobře forčekoval, získal puk pro Dragouna a bylo vyrovnáno. Bezradnost něco vymyslet dopředu ukázala devatenáctá minuta. Třebíč hrála přesilovku, ale domácí Dragoun se nemohl na jejich „sehrání“ dívat a sebral puk a nedal Vejmelkovi šanci, 2:1.

Ve druhé třetině už to bylo lepší a po sérii vyloučení, hry 4:4 se už v přesilovce trefil v 34. Minutě Polodna a bylo 2:2. V normálním hracím čase to bylo z úspěšných střeleckých pokusů vše. Hra diváky nezvedala ze sedadel, když by se vyložené šance našly. Např. hned po vhazování na začátku třetí třetiny našel Erat volného Dolníčka mezi kruhy, jeho střelu Horčička vyrazil a Pokorný dorážku do polo odkryté klece nezvládl! Podobně si vedli i domácí hráči, nezvládli psychicky závěr zápasu. Nejprve byl před koncem zápasu (a případného prodloužení) vyloučen hostující Kusko, po něm „muž zápasu“ Cetkovský a po něm třebíčský Švec.

Prodloužení tedy začalo přesilovkou domácích 4:3. Ti ji nevyužili, a minutu před koncem prodloužení šel na trestnou domácí Protivný. Domácí hráči i diváci se zlobili, neboť šlo o ukázkový bodyček. Podle nových pravidel ale jasný faul, kdy hráč nechce hrát kotouč, ale jen hráče na puku! Když už se zdálo, že jsou všichni nachystáni na nájezdy, přihrál krásně nejzkušenější muž domácích Cetkovský Pekrovi a Matěj už tváří v tvář Horčičkovi nedal šanci, 2:3.

Nebylo to pohledné utkání, ale dva body se počítají. Na druhou stranu už dochází divákům trpělivost. Pondělní vyhlášení 1510 přítomných vyvolalo úsměv na tvářích, protože i laik si spočítá, že diváků nebylo ani 1000. Na prohry diváci chodit nechtějí, chtějí výhry a ty se daří jen na ledech soupeřů. Ve středu hostí Horáci v derby pražskou Slavii. Podaří se konečně zvítězit za tři body?

Jan Zeman