Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Po bitvě s Přerovem čeká Kladno
Po bitvě s Přerovem čeká Kladno PDF Tisk Email
Středa, 02 Prosinec 2015 22:27

Pondělní bitva s Přerovem měla vše, co fanoušek potřebuje. Padaly góly, domácí hráči zvítězili a o nervy přišli jak fanoušci, tak hráči a trenéři obou mužstev. Horácká Slavia nakonec udolala Přerov 5:4 v prodloužení. Po třech prohrách na domácím ledě konečně vítězství.

První třetina přinesla obvyklý obraz na Třebíčském ledě. Hosté dali dvě branky a šli do kabin za stavu 0:2. Ve druhé třetině se nestačili zase divit, neboť domácí bílé hvězdy je poslaly na kolena, když se během tří minut stav otočil na 3:2 pro domácí. Trefili se postupně opory Erat, Malena a Dolníček.

A ve čtrnácté minutě druhé části ještě přidal Pekr další branku na 4:2. Hosté byli na ručník. Třebíčští hráli jak dobře sehraná kapela a kdyby tuto třetinu vyhráli 7:0, nikdo by se nedivil. Bohužel další branky nepadly. Šancí ale bylo dost. Diváci proměně nevěřili a o přestávce se živě diskutovalo, kolik ještě domácí přidají branek. Ale opak byl pravdou.

Hosté dostali v kabině co se do nich vešlo a ve třetí třetině nejprve snížili na 4:3. Poté už hráli vabank, tedy buď srovnají, anebo dostanou další branku. A vskutku se podařilo, necelých pět minut před koncem vyrovnali na 4:4. Domácí měli také šance, utkání se přiostřilo i mnoha šarvátkami a nepěknými zákroky. Po jednom z nich na Dolníčka nebyl nikdo vyloučen. Třebíčský kapitán to okomentoval a šel na deset minut zpytovat svědomí na trestnou lavici.

Prodloužení už naštěstí další nervy nepřineslo, už po necelé minutě se krásně trefil obránce Bartoň a byl konec, 5:4. Trenéři takové utkání nemají rádi. Je to útok na jejich nervovou soustavu, mnoho branek, časté střídání stavu na obě strany.

Třebíč tak ukončila sérii proher a dnes jede na Kladno. Tam se mu i občas podaří vyhrát, tak věřme, že se podaří opět. Kladno ovšem doma neprohrává, letos jen dvakrát a dvakrát v prodloužení z toho jednou to byli právě borci s bílou hvězdou na dresu. Novinkou v kádru Třebíče je změna působení Karla Vejmelky. Karel se stal hráčem Komety, kam přestoupil z Pardubic. Pro Třebíč se zatím nic nemění, zůstává na hostování. Je ale otázkou, při formě obou brankářů Komety, zda to tak bude i nadále.

Jan Zeman