Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Ze Šumperku bod, dnes na Přerov
Ze Šumperku bod, dnes na Přerov PDF Tisk Email
Pondělí, 30 Listopad 2015 10:39

Hráči Horácké Slavie dovezli z nezáživného utkání v Šumperku bod. Vzhledem k tomu, že Šumperk statečně drží předposlední místo v tabulce, daleko od dvanáctých Benátek, je výsledek zklamání. A to právě pro úspěšnost Třebíče na ledech soupeřů. Do branky se postavil Filip Šindelář, který právě v Šumperku odehrál letošní sezónu před příchodem minulý týden do Třebíče. V útoku vyzkoušeli trenéři Slavie kanonýrka z druholigové Techniky Brno Petra Jurču. Byl to jeho první start v WSM lize.

Utkání kromě jiného mělo jeden kuriózní moment. Možná i kontroverzní, žádný domácí hráč nebyl za celé utkání vyloučen! Hosté se v první třetině dostali do vedení, když Silvestr Kusko zadovkou našel před brankou volného Pekra a ten se z pozice mezi kruhy nemýlil.

Nezáživný hokej se hrál až do 42. minuty, kdy domácí vyrovnali. Po buly si najel na modré domácí Drtil více ke středu a nahodil puk na branku. Šindelář nic nemohl vidět, protože před ním se přesouvali čtyři hráči a puk k překvapení všech skončil mezi betony Šindeláře až v brance. Do konce třetiny už gól nepadl.

Nervózní závěr ještě umocnil Roman Erat, který tři a půl minuty před koncem dostal dvouminutový trest. Domácí ale přesilovku neproměnili a branka napadla ani v prodloužení. V nájezdech uspěl Pekr a po něm domácí Holík. Poté se vyměnilo pořadí střelců a úspěšný byl pouze Holík.

Vejmelka, který na nájezdy vyměnil Šindeláře, se zlobil pro nesprávné provedení, ale rozhodčí branku uznal. Holík jel od levého mantinelu (po vzoru Martina Hamrlíka) a na úrovni asi metr od brankové čáry našlápl k brance. Nejen, že udělal přešlap zpátky do kluziště, aby mohl mít lepší úhel, ale puk v té chvíli jel nikoli dopředu, ale vodorovně podél branky. Teprve až se dostal asi metr za branku po pravé straně, kdy Vejmelka už klečel, teprve puk nasměroval do branky. Pokud bylo Dolníčkovi proti Budějovicím vyčítáno zastavení před gólmanem, komise uznala, že puk jel pořád směrem k brance. To se ale v tomto případě nestalo. Puk evidentně Holík posunul zpět do hřiště! Stav se opět nezmění, ale je to opět pokyn pro rozhodčí, aby posuzovali lépe!

Dnes nastoupí Horácká Slavie proti Přerovu. Z posledních sedmi zápasů prohráli Přerovští jen na Kladně, doma vypráskali ve středu Slavii Praha a v sobotu Kadaň, oba s pěti brankami na cestu. Vyhrávají i na ledech soupeře, tedy pro Třebíčské nedobrá informace! V brance mají nám dobře známého Lukáše Klimeše z Brna, v obraně Tomáše Dujsíka. V útoku úderné trio Dostálek, Roman Pšurný a zkušený Milan Procházka, kteří mají každý více než 20 kanadských bodů, což nemá žádný hráč Třebíče. Tedy věřme, že doma Horáci zaberou a zastaví rozjetý Přerov.

Jan Zeman