Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíčané na šermířské planši
Třebíčané na šermířské planši PDF Tisk Email
Sobota, 21 Listopad 2015 14:56

Již potřetí v tomto roce stanul na nejvyšším stupni vítězů třebíčský šermíř kordem František Ryneš, hájící barvy Sokola Brno I. Naposledy se mu podařilo zvítězit minulý víkend na turnaji Memoriál Domonika Riegla v Praze, kde kromě našich šermířů – veteránů soutěžili i slovenští borci. Dobře si vedl i další borec z Třebíče Jan Gross. V kategorii padesátníků obsadil pěkné sedmé místo.

V kategorii nad šedesát let Ryneš nejprve vyhrál základní skupinu, ve které utrpěl pouze jedinou porážku. To mu vyneslo dobrou postupovou cestu v play off. V semifinále porazil Dominika Chrena z pražských Bohemians jasně 10:1. Ve finále se utkal s Gabrielem Kollárem z Bratislavy. Po vyrovnaném boji porazil slovenského reprezentanta, 49. šermíře z letošního mistrovství světa, nejtěsnějším poměrem 10:9. Bronzovou medaili vybojoval největší rival Františka Ryneše, karlovarský kordista Jan Kučera.

"Trochu jsem si spravil chuť po mistrovství světa ve Francii", říká Ryneš. V Limoges se v kategorii 60+ přihlásilo 83 nejlepších šermířů světa. "Měl jsem v prvním kole skupinu smrti. Přesto se mi podařilo postoupit do vyřazovací části jako třicátý druhý. Pak jsem trochu smolně prohrál s japonským reprezentantem 9:10 a celkově jsem obsadil 37. místo, což je můj nejhorší výsledek za poslední čtyři roky," vysvětluje náš borec.

Jan Zeman