Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč se vrací z Havířova s veselou
Třebíč se vrací z Havířova s veselou PDF Tisk Email
Čtvrtek, 19 Listopad 2015 22:27

Ani další utkání na ledě soupeře neubralo nic z dobré nálady mužstva. Letos se Horákům daří nadmíru a zatím vévodí tabulce bodů z ledu soupeře. Má už 24 bodů a dvoubodový náskok na Slavii Praha. Vítězství 2:3 v Havířově je už šesté v řadě!

Do utkání nastoupili hosté odvážně a byli to hráči z Vysočiny, kteří udávali tempo hry. A už v sedmé minutě šli do vedení, když Erat natáhl pozornost brankáře na sebe a poslal přesnou přihrávku na Ševce a ten poloodkrytou branku nemohl neminout. V poslední minutě první třetiny ještě Raška tečoval šikovně Malenovo nahození a puk se od břevna odrazil do branky, 0:2.

Do druhé třetiny vystřídal v brance Havířova Matouška nový muž, premiéru v dresu Havířova měl Marek Laco. Ale v šesté minutě to byli opět hokejisté z Třebíče, kteří udeřili potřetí. Matěj Psota propasíroval puk mezi betony Laca. Občasné výpady domácích havířů bravurně likvidoval Vejmelka. Například ve třicáté minutě jeli zkušení ligisté Okál s Meidlem, ale Vejmelka se dokázal včas přesunout a zachytit jejich střelu. Po dvou třetinách už to vypadalo, že Třebíč opět odveze tři body. A stalo se.

Domácí sice ve druhé minutě snížili na 1:3, ale další branka padla až necelé dvě minuty před koncem. Na další už havířům nezbyl čas. Horáci ubránili i oslabení pět na tři.

V tabulce jsou pátí za Budějovicemi, které včera zažily kanonádu. Porazily Kladno 9:7! Do čela poskočila Jihlava, která porazila Most a od minulého týdne už šestnáctiletý gólman Škarek vychytal druhou nulu. V sobotu hostí Bílé hvězdy celek Litoměřic, kde hrají takové bývalé hvězdy jako Adam Svoboda, Jaroslav Kalla či Angel Krstev. Věřme, že Třebíčští uhrají další potřebné body.

Jan Zeman