Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu V derby zvítězil šťastnější tým Dukly
V derby zvítězil šťastnější tým Dukly PDF Tisk Email
Středa, 18 Listopad 2015 10:00

Pondělní derby přineslo vše, co má. Výborný hokej, vynikající kulisu více než 3600 diváků! Pro domácí bohužel i trochu smutku, neboť Horácká Slavia nakonec prohrála 2:3. Domácí se museli vyrovnat se ztrátou Holce, který patřil v posledních zápasech k tahounům týmu. Holec nastoupil ve včerejším utkání Olomouce proti Zlínu a hned vstřelil jednu z branek Hanáků.

Derby bylo velmi bojovné a můžeme říci, že s mírnou převahou domácích, kteří si určitě zasloužili minimálně bod. Tentokrát ztroskotali na výborném gólmanovi Jihlavy Davidu Honzíkovi. Domácí hokejisté opět doplatili na velmi malou produktivitu a nedůraz před brankou soupeře. I podle obou trenérů byli Třebíčští dvě třetiny lepším týmem, ale nedali branky. První padla do sítě Vejmelky po sérii neproměněných šancí na konci šestnácté minuty. I přes šance v přesilovkách a opět neproměněné 5 na 3, nedali 40 minut domácí branku a to se potili i kustodi Jihlavy na lavičce.

Až ve 42. Minutě Matěj Pekr prostřelil Honzíka a vyrovnal na 1:1. Poté Třebíčští ještě více sevřeli hosty, ale přišla 51. Minuta, kdy po chybě v obraně mohl pohodlně dorážet nikým neobsazený Gríger, 1:2. Domácí byli jako opaření, nemohli se dostat opět do hry. A za čtyři minuty předvedli jihlavští hráči nejhezčí akci zápasu. Důras za brankou potáhl puk, před brankou perfektně odclonil obránce Třebíče Malec a Štebih poslal Důrasovu přihrávku nad rameno Vejmelky přesně do šibenice, 1:3. Diváci hnali domácí hokejisty dopředu a necelé dvě minuty před koncem opět Pekr snížil na 2:3. V závěrečné power-play již branka nepadla. A mohla na obou stranách, nejprve Jihlavský Prokš netrefil prázdnou branku Třebíče a následně při tlaku domácích netrefili také odkrytou branku domácí hráči! Ještě na tiskové konferenci trenér Novák nechápal, jak to, že střela neskončila v síti.

Pro informaci dodáváme, že byl vyslyšen protest Třebíče o neuznaném nájezdu Dolníčka proti Budějovicím. Komise uznala protest Třebíče, že byla branka regulérní. Bohužel to body pro Třebíč nepřinese, jen trest pro rozhodčího na dva zápasy. Dnes zajíždí Horáci na led Havířova a v sobotu hostí Litoměřice. Věřme, že v dobrých výkonech budou pokračovat.

Jan Zeman