Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč s jasnou výhrou z Mostu a dnes na Duklu!
Třebíč s jasnou výhrou z Mostu a dnes na Duklu! PDF Tisk Email
Pondělí, 16 Listopad 2015 10:41

Sobotní zápas na severu Čech se zdál být jasnou záležitostí. Most se už několikátý rok po sobě plácá na posledních příčkách tabulky. Ale zápasy tam Horáci vždy moc nezvládali. Loni jednou vyhráli hubeně 1:0, podruhé prohráli 1:2. I letos první zápas na domácím ledě byl o nervy, když po těžkém boji vyhráli Třebíčští 3:2.

Tentokrát jim ovšem zápas vyšel, nic nepodcenili. První třetina sice nepřinesla nějak záživný hokej, domácí i hosté se spíše oťukávali. Navíc bylo plno vyloučených, 3x na straně hostů a 2x na domácí straně. Branka padla jen jedna a to ve hře 5 na 5. Petr Polodna nastavil přesně hůl do přihrávky Matěje Pekra a Třebíč vedla 1:0.

Pokud se torzo diváků (250) domnívalo, že uvidí opět bojovný hokej a tahání o branku, ve druhé třetině nestačili počítat. Nejprve hned ve druhé minutě domácí Kubinčák srovnal stav na 1:1. Na začátku páté minuty ovšem Silvestr Kusko, nikým nekrytý před brankou, vrátil vedení hostům, 1:2. Domácí nestíhali, bránili se i za cenu vyloučení. V polovině zápasu po návratu jednoho z domácích vyloučených Roman Erat zvýšil na 1:3. Asistence Dolníček a Holec. A všichni tři si to podobně zopakovali, jako na tréninku v 37. minutě, kdy opět Erat zakončoval akci Horáků na 1:4. Tím poslal domácího gólmana Horáka na střídačku a přišel Mouček. Moc se na ledě neohřál, ve čtyřicáté minutě, při vlastním oslabení ujel Vašek Čejka a prostřelil ho, 1:5.

Ve třetí třetině stále dominovali hosté. A to i přesto, že v páté minutě domácí korigovali stav z hole Smolka na 2:5. Za tři minuty ale třebíčské bílé hvězdy díky Holcovi definitivně ukončili naděje domácích, 2:6. Tento stav už vydržel do konce, kdy se spíše opět vylučovalo, a hosté se již nikam nehrnuli.

Již v pondělí totiž mají před sebou velký den, derby s jihlavskou Duklou. V 17:30 přijďte povzbudit domácí hráče. Dukla je momentálně také v dobré formě, což ukazuje na dobrý zápas. Jihlava z posledních deseti zápasů prohrála jen jednou, 24. října v Přerově. Na štítu má favority jako Slavii Praha, Kladno, Litoměřicím dali desítku! Ani domácí nemají špatnou sérii. Uvidíme, kdo dnes bude králem Vysočiny!

Jan Zeman