Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Horácká Slavia stále šlape!
Horácká Slavia stále šlape! PDF Tisk Email
Pátek, 13 Listopad 2015 08:22

V pondělním utkání porazili hráči Horácké Slavie Kadaň 4:3. Zdánlivě lehké utkání se postupně změnilo v drama.

Ve čtrnácté minutě vedli domácí už 4:0. Matěj Pekr se trefil dvakrát a krásnou zadovkou od zadního mantinelu přihrál na čtvrtý gól. Jednou se trefili Dočekal a Šik. Poté hosté postupně korigovali třemi brankami, ale vyrovnat už nestihli. Domácí zaslouženě zvítězili a porazili rozjetou Kadaň, která před tím porazila Motor a včera rozprášila Baníky z Mostu 8:2.

Včera hostili Horáci právě Motor České Budějovice. Hosté začali jak utržený vagón, ihned na domácí zatlačili a výsledkem byl gól Marka, který poslal odražený puk od zadního mantinelu za záda Vejmelky, 0:1. Hosté byli dále aktivnější. Kuriózní situace nastala ve čtrnácté minutě. Obě mužstva hrála se šesti hráči, a rozhodčí je tedy poslali pro změnu do čtyř. Posléze už ve hře 5 na 5 měl šanci Pekr, ale Bláha v brance Motoru jeho šanci zneškodnil. Na druhé straně takové štěstí neměl Vejmelka. Švihálek si najel před branku, udělal si otočku o 180 stupňů okolo Přibyla a mezi vyrážečkou a tělem Vejmelky poslal puk do sítě podruhé, 0:2.

Do druhé části vstoupili domácí odhodlaně. Jejich snaha byla korunována nejhezčí brankou utkání, kdy Holec v sedmé minutě vyjel od levého mantinelu, vyšachoval stylem „pojď sem, kam jdeš“ dva obránce a zavěsil do levého rožku Bláhovi branky, 1:2. Za deset minut bylo vyrovnáno. Roman Erat dorazil vyraženou střelu Bartoně. Domácí hráči byli ve druhé části lepší, ale další branku nepřidali.

A to ani ve třetí části. V osmé minutě se odehrál klíčový moment celého utkání. Hosté šli do tří, a byl vyloučen klíčový obránce Lukáš Zíb. Třebíčští ale sehráli dvě minuty přesilovky tak katastrofálně, že ani nevystřelili na branku! Nahození se nepočítá. Do konce utkání si oba celky hlídaly výsledek a neriskovaly. V prodloužení jakbysmet.

Nájezdy bývají loterie. Ale díky rozhodčím někdy také ne. Za domácí nedal Holec, za hosty byl úspěšný Pajič. Dolníček opět proměnil, ale k nelibosti jak diváků, tak třebíčské lavičky nebyl jeho blafák uznán. Pro údajné posunutí puku zpět. I přes protesty rozhodčí trval na svém a branku neuznal. Další nájezd Straka proměnil a bylo hotovo, bonusový bod jel do jižních Čech.

Třebíčští i tak dosáhli dobrého výsledku a jsou stále šestí. Nyní jedou v sobotu do Mostu a už v pondělí před státním svátkem je čeká derby s Jihlavou na domácím ledě. Určitě si nenechte toto utkání ujít, Dukla má dobrou formu a je druhá v tabulce. Utkání slibuje dobrý hokej za tradičně bouřlivé atmosféry.

Jan Zeman