Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč veze z derby Slavií dva body
Třebíč veze z derby Slavií dva body PDF Tisk Email
Pondělí, 02 Listopad 2015 14:38

Horácká Slavia oplatila své pražské jmenovkyni porážku a po nájezdech zvítězila 2:1. Utkání bylo velmi nabité osobními souboji a velmi se činili brankáři. Zvláště Karel Vejmelka opět podržel svůj tým a vytáhl spoustu neuvěřitelných zákroků.

Prvních devět minut se hrál docela nezáživný hokej. Domácí hráči byli dvakrát vyloučeni, ale Třebíčští si nevypracovali jasnou příležitost. Až na začátku desáté minuty byl vyloučen hostující Čejka. Pražané toho moc nevymysleli a navíc Vejmelka perfektně rozehrál na Davida Dolníčka, který dojel až do útočného pásma a ranou pod víko nedal domácímu Králi šanci, 0:1. O minutu později vytasil Vejmelka jeden ze svých zákroků, kdy lapačkou sebral puk před volným protihráčem na brankovišti! Za další minutu už ale bylo 1:1, když akci dotáhl do konce Kanaďan Robinson.

Druhá třetina byla trochu bez šťávy, až na konci vytáhl zase Král zákrok proti Holcovi. Na začátku třetí části trefili hosté tyč a následně opět přiváděl Vejmelka protihráče k šílenství, když dorážejícímu Kašpaříkovi puk doslova ukradl na brankové čáře! Jinak se více bojovalo, šance byly spíše náhodné.

Ani prodloužení nenabídlo vzrušení, aby diváci vstávali ze sedadel.

Nutno říci, že návštěva byla velmi slabá, cca. 1500 diváků. Nájezdy - to je parádní disciplína Davida Dolníčka. Třebíčský fantom opět nezaváhal. Ze Slávistických střelců neuspěl ani jeden, jmenovitě Hruška, Markovič, Čermák, které vychytal Karel Vejmelka.

Dva body do tabulky se počítají, Horáci jsou na šesté příčce tabulky. Minule jsme vás blafovali sledem dalších utkání. Pondělní zápas se hraje až za týden, 9. 11., proti Kadani. Nyní je na pořadu reprezentační přestávka. Věřme, že si dají horácké hvězdy pauzu s dobrým tréninkem a budou pokračovat v dobrých výsledcích posledních zápasů. V mužstvu po krátké anabázi skončil Jindřich Abdul, který jako mládežnický reprezentant do dvaceti let nebyl spokojen s vytížením a odešel do mateřského Vsetína.

Jan Zeman