Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Jednou si dole, jednou nahoře…
Jednou si dole, jednou nahoře… PDF Tisk Email
Pondělí, 26 Říjen 2015 17:11

Neuvěřitelná série pokračuje. Horácká Slavia čtyřikrát za sebou prohrála na domácím ledě, naopak třikrát v řadě zvítězila na ledě soupeře. V sobotu to bylo v Benátkách nad Jizerou. Byl to boj o sedmé místo v tabulce. Oba celky měli před zápasem stejně bodů. V dresu domácích očekávali příznivci nejproduktivnějšího hráče extraligy Martina Rewaye ze Sparty Praha. Nakonec avizovaný a suspendovaný hráč do utkání nezasáhl. Zato Třebíč vytáhla svoji již tradiční posilu Miroslava Holce, který letos patří Olomouci. Před slabou návštěvou 310 diváků se odehrála bitva s vítězným koncem pro Horáky.

V první třetině branka nepadla, ale šancí bylo dosti. Například ve dvanácté minutě napřáhl od modré Václav Čejka a za domácím gólmanem zacinkala tyč. Domácí hráli tři přesilovky, jednu i 20 vteřin 5 na 3, ale bez efektu.

Zato ve druhé třetině se nestačili jak diváci tak hráči divit. V páté minutě se po buly od modré prosadil Kalina a domácí vedli 1:0. Poté velké šance zlikvidovali brankáři na obou stranách, jak Hosnedl, tak třebíčský Vejmelka. Půl minuty po jeho zákroku ujel Silvestr Kusko a nedal domácímu gólmanovi šanci, bylo srovnáno! A za 37 vteřin Peter Zuzin opět po samostatné akci otočil stav na 1:2! Ihned poté měli dvě šance hosté, ale Hosnedl tentokrát kryl. Z protiakce za 51 vteřin po vedoucí brance Horáků vyrovnával z přečíslení Jonák, 2:2. Tedy za minutu a dvacet čtyři sekund tři branky! V 36. minutě si trenér Třebíče vybral oddechový čas, spíše takticky, protože hráči nebyli pod takovým tlakem. Benátky měly herní převahu, ale 16 vteřin před koncem druhé třetiny zužitkoval Polodna krásnou přihrávku z pravé strany od Nika.

Ve třetí třetině se spustil souboj Benátek s obranou Třebíče. Hosté se příliš před domácího brankáře nedostávali, často se bránili za cenu zakázaného uvolnění. Domácím nepomohla hra bez brankáře a při ní inkasovali z hole Polodny čtvrtou branku. Hosté uhájili vedení a odváží si cenné tři body.

Ve středu hostí na svém ledě Prostějov, který v sobotu vyprášil Kadaň 5:2. V kádru má zkušené borce a umí i na silné týmy. Věřme, že Horáci smůlu prolomí a začnou bodovat i doma. Diváci by byli rádi!

Jan Zeman