Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Bídné Kladno nedostalo branku a vítězí v Třebíči
Bídné Kladno nedostalo branku a vítězí v Třebíči PDF Tisk Email
Čtvrtek, 22 Říjen 2015 16:22

Počtvrté za sebou prohráli Horáci na domácím ledě. Tentokrát jim byl soupeř relativně těžký. Rytíři Kladno byli strašákem leda na papíře. V tabulce třetí tým ovšem nepředvedl žádný oslnivý výkon. Vytasili se s novými posilami, „důchodci“ Františkem Ptáčkem a Václavem Pletkou. Hlavní zbraní byl ovšem brankář Mensator. Tento bývalý reprezentant zneškodnil všechny šance domácích a byl strůjcem vítězství Středočechů.

Domácí nasadili do branky zkušeného Martina Faltera z Komety. Neměl mnoho práce, za zápas hosté pouze 11x vystřelili na branku a dali dvě branky. Třetí padla na závěr utkání do prázdné klece při power-play domácích. Hlavně první branka byla velmi laciná. Machač se zapojil po vyloučení do hry a ještě před modrou čárou víceméně nahodil na branku. Falter zareagoval pozdě a v desáté minutě bylo 0:1. V sedmnácté minutě přidal Repe druhou branku v přesilovce, když po vhazování ihned vystřelil od modré a šest hráčů dokonale zakrylo výhled Falterovi, který uviděl puk až v síti.

Třebíčští nedokázali dát ani jednu branku, nevyužili celkem deset přesilovek, včetně pět na tři. Jak říkají hráči otřepanou frází, když nedáš gól, nevyhraješ. Kladno bylo někdy pod silným tlakem, zvláště díky oslabení, ale domácí hráči neměli možná i štěstí. Poslední branku zpečetil přihrávkou gólman Lukáš Mensator, nejlepší hráč na ledě.

Před 1350 diváky to byl další výbuch. Venku se daří, doma ne. V sobotu zajíždí Horáci na led Benátek, které mají stejně bodů jako Horácká Slavia, ve středu hostí doma Prostějov, který si včera vyšlápl na favorita a vyhrál v Edenu nad pražskou Slávií 2:1. Věřme, že se hráči s bílou hvězdou vzchopí a začnou bodovat pravidelněji.

Jan Zeman