Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Horácká Slavia veze tři body z Přerova
Horácká Slavia veze tři body z Přerova PDF Tisk Email
Pondělí, 19 Říjen 2015 09:46

Tři zápasy za sebou doma Horácká Slavia nezvládla. Dva venku za šest bodů. Naposled v sobotu zvítězila na ledě Přerova 5:2. Ale nebylo to lehké utkání, jak napovídá výsledek.

Již po 46 vteřinách totiž Roman Pšurný otevřel skóre utkání. V desáté minutě Petr Mrázek dal na 2:0. Pokud si čtenář myslí, že vedli Horáci, tak se mýlí. Obě jména jsou Třebíčským fandům známá. Roman zde hrál ve dvou sezónách, ale už před sedmi lety. Naopak Petr Mrázek střílel góly za Třebíč ještě před měsícem. Pak jej vedení Brna poslalo do Přerova. Tedy tito borci zahájili pro domácí Zubry vítečně! A mohli dát i další branky. Výborně ale zachytal Vejmelka, který chytil vyložené šance Přerovských. Až při přesilovce se konečně dostali pořádně hosté do hry. A David Dolníček dal kontaktní gól v patnácté minutě, 2:1.

Ve druhé třetině se nic moc nedělo až do šesté minuty, kdy Peter Zuzin vyrovnal na 2:2. Poté opět Vejmelka podržel Horáky, když v přesilovce pochytal všechny šance domácích Zubrů. Následně v 38. minutě ujel David Dolníček a krásným forhendovým blafákem překonal Lukáše Klimeše. Ne, nejel na svého brankáře. Lukáš ještě před necelými třemi týdny chytal za Třebíč v Budějovicích, nyní pomáhá Přerovu. Otočení skóre bylo šokem jak pro fanoušky, tak pro domácí hokejisty. Za dvě minuty jim upláchl i Zuzin, ale tentokrát byl úspěšnější Klimeš.

Ve třetí třetině začali domácí přesilovkou a tím se dostali ihned do tempa. Nevyužili ji, ale i dále zle zatápěli Horákům. Jen díky Vejmelkovi byl stav stále 2:3 pro Třebíč. Na začátku 48. minuty si vzal trenér Mička oddechový čas, neboť tlak domácích stoupal. A povedlo se. Ihned poté se hosté dostali na druhou stranu kluziště, kdy opět kapitán Dolníček vyvezl puk a přihrál volnému Psotovi, který trefil odkrytou branku, 2:4. Za dvě minuty už bylo 2:5, Tomáš Dujsík, který se rozehrává v Třebíči po zranění, propálil Klimeše a bylo rozhodnuto. Posledních deset minut se dohrávalo z povinnosti.

Je dobré, že Třebíčští bodují a drží se okolo postupové osmičky. Nicméně je potřeba bodovat i v domácím prostředí. Těžké to bude ve středu, kdy přijedou svěřenci Jaromíra Jágra, coby majitele Rytířů Kladno. Ale zázraky se dějí, o čemž může hovořit právě Kladno, které naposled prohrálo doma s Kadaní.

Jan Zeman