Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíčští šermíři na mezinárodní planši
Třebíčští šermíři na mezinárodní planši PDF Tisk Email
Úterý, 06 Říjen 2015 08:42

Nedělního mezinárodního turnaje veteránů Stará garda v Hradci Králové se zúčastnili i kordisté z Třebíče. Nejlépe se vedlo Františku Rynešovi (Sokol Brno I) v kategorii nad šedesát let, který ve své třídě zvítězil. Ve finálové osmičce utrpěl pouze jednu porážku a díky skvělému poměru zásahů obsadil první místo před Janem Kučerou z Karových Var, Jiiřím Jakešem z Teplic a Gabrielem Kollárem z Bratislavy. Prvním místem se náš borec posunul na druhé místo průběžného žebříčku a prokázal dobrou formu před nadcházejícím mistrovství světa ve francouzském Limoges.

Dobře si vedl i Jan Gross (Redgym Třebíč) v silně obsazené kategorii padesátníků, který obsadil celkové šesté místo. Náš borec měl i trochu smůly, když dvě utkání ve skupině prohrál nejtěsnějším rozdílem 4:5. Při opačném výsledku by bral bronz. Přesto jeho celkově šesté místo lze hodnotit jako úspěch.

Bojovný výkon předvedla jeho klubová kolegyně Martina Koňaříková. Po bojovném výkonu obsadila páté místo v ženské kategorii kordistek. Vezmeme-li v úvahu, že hradecký turnaj byl její první soutěží, nelze než smeknout klobouk.

Jan Zeman