Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Patnáctiletý gólman vychytal třebíčské střelce
Patnáctiletý gólman vychytal třebíčské střelce PDF Tisk Email
Pondělí, 05 Říjen 2015 22:05

Sobotní derby na ledě Dukly kromě jiného mělo nejmenší návštěvu za poslední roky. Ani ne 2400 diváků tak dalo najevo, jak se jim líbí hra jednoho i druhého celku. A svým způsobem měli pravdu. Utkání vévodili oba brankáři. Jak Třebíčský Vejmelka, tak teprve patnáctiletý Jakub Škarek v brance Dukly. Utkání skončilo hubeným výsledkem 2:1 pro domácí Duklu.

Jihlava dala obě branky v první třetině, když se trefil ve třinácté minutě v situaci dva na jednoho Březina. A v sedmnácté minutě nikým neatakovaný Harkabus trefil odkrytou klec. Že to byl gól vítězný, netušil nikdo.

Od druhé třetiny měli více ze hry hosté, ale Škarek buď jejich šance lapil, nebo je zahodili, tak jako hned ve 21. minutě Erat, který sám před gólmanem netrefil tři tyče! V přesilovkách Horáků si šance vypracovali spíše hráči Dukly. Více než hokej to byl boj.

Ve třetí třetině, opět v oslabení, ujel domácí Skořepa a Vejmelka předvedl zákrok dne a zachránil Třebíčské od třetího gólu. Až na začátku 48. minuty využili Horáci svoji přesilovku, když se opět netrefil Erat, ale puk dojel k volnému Dolníčkovi a ten se půl metru od levé tyče nemýlil, 2:1. Od té chvíle byl na ledě jen jeden tým. Ovšem všechny šance buď končily mimo branku, nebo je likvidoval patnáctiletý žáček v brance Dukly. V čase 58:13 byl vyloučen hráč domácích Šafář a Třebíč odvolala brankáře. Přesilovku ale dlouho nehráli, když za pár vteřin rozhodčí naprosto necitlivě vyloučili Švece za sekání. Brankář Škarek chytal divoce puk a při jeho zaléhání se snažil Švec puk vypíchnout. Rozhodčí tentokrát možná rozhodli dle pravidel, nicméně všichni vědí, jaké zákroky v posledních minutách utkání pouštějí. Nic na plat, v dalším zbytku utkání již hosté jen zoufale stříleli na jistého gólmana a ten se může těšit z důležitého vítězství.

Jak jsme již psali, po třech domácích prohrách bylo jasné, že Dukla musí zabrat. Ze všech sil se jí to podařilo. Ve středu v 11. kole WSM ligy hostí Třebíč Havířov. Ten získává body jen doma, kde dokázal porazit i Kladno. Na ledě soupeře se mu nedaří a ještě nezískal ani bod, skóre 7:19. Věřme, že se mu nebude dařit ani v Třebíči.

Jan Zeman