Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Horáci vítězství umlátili
Horáci vítězství umlátili PDF Tisk Email
Čtvrtek, 01 Říjen 2015 13:33

Ani vítězství v Budějovicích nepřesvědčilo diváky, aby přišli v hojnějším počtu na další utkání WSM ligy. Ostudná porážka se Slavií Praha v nich stále doutná. Před včerejším zápasem mi to někteří skalní příznivci potvrdili, prostě bojkot. A kdyby přišli, určitě by nadšením nešíleli. Včerejší utkání, byť skončilo vítězstvím 3:2, rozhodně fanoušky nenadchlo. Asistent trenéra Novák po utkání prohlásil, že utkání doslova umlátili a že takový den přijde. Faktem je, že u hokejistů Třebíče nyní takové dny přichází častěji než bychom si přáli. Nic nenasvědčovalo tomu, že hraje mužstvo, které vyprášilo první tým tabulky proti poslednímu v tabulce.

Spíše hosté to byli, kdo diktoval tempo hry až do osmé minuty, kdy byl vyloučen hostující Černý. Domácí za 12 sekund přesilovku využili, když střelu Šaura perfektně ve vzduchu tečoval Polodna. Hosté chtěli vyrovnat, ale v brance domácích byl bezchybný Vejmelka.

Druhou třetinu začali hosté přesilovkou, na konci první třetiny byl vyloučen Dočekal. I když ji nevyužili, dostali se do hry a domácí prakticky nepouštěli do vážné akce. Až v polovině utkání. Ve skrumáži před brankářem Petráskem se nejlépe orientoval Roman Erat a dotlačil puk za záda gólmana, 2:0. Pokud si fandové mysleli, že to byla rozhodující branka, která hosty zlomí, tak opak byl pravdou. Most zapnul na větší obrátky a domácí se ubránili faulem Zuzina. V přesilovce zle zatápěli domácím, zvláště zkušený Kubinčák, ale bez efektu. Až tři sekundy po návratu vyloučeného hráče se do puku opřel Zeman a od modré propálil vše, co mu stálo v cestě, 2:1. Ve třetí třetině se domácí začali opět potit díky oslabením. Ve čtvrté minutě byl vyloučen Bilčík a hosté srovnali stav podobně jako při prvním gólu. Bilčík se ještě ani pořádně nezapojil do hry, když dvě vteřiny po jeho návratu Bittner vyrovnal na 2:2. Most si poté vybral malou herní pauzu, pustil Horáky do své třetiny a za půl minuty už Horácká Slavia vedla, když se prosadil Tomáš Svoboda. Stav 3:2 již domácí ubránili, i když si sáhli na dno. Zvláště v přesilovce hostů 5 na 3 Vejmelka zneškodnil všechny šance a podržel svůj tým.

Vítězství je důležité, tři body se počítají, o hře není třeba mluvit, stejně jako to nehodnotil trenér domácích. Třebíč je nyní na páté příčce tabulky. V sobotu čeká hráče s Bílou hvězdou velké derby na ledě Dukly. Utkání to bude jako řemen, Jihlava totiž třikrát za sebou doma prohrála. S Přerovem na nájezdy a s Benátkami a Slávií v řádné době. Další prohra by znamenala ještě větší úbytek diváků, kterých chodí okolo tisícovky, pokud nehraje tahoun Slavie, nebo Kladno. Větší návštěva se čeká i na derby. Věřme, že hráči Horácké Slavie nebudou těmi, na kom se domácí chytnou!

Jan Zeman