Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč si vyšlápla na vedoucí Motor
Třebíč si vyšlápla na vedoucí Motor PDF Tisk Email
Úterý, 29 Září 2015 10:40

V sobotním utkání prohrála Horácká Slavia na ledě Kadaně 0:1. O jediné brance utkání rozhodla chyba v polovině zápasu, kdy hosté hráli přesilovku, přišli o puk a domácí dva na jednoho nezaváhali. Tradičně vyrovnané utkání přineslo nejtěsnější výsledek.

Tři prohry za sebou nedělaly velkého favorita z Horáků ani ve včerejší sváteční pondělí na ledě Českých Budějovic. Do branky Horácké Slavie se postavil od začátku zápasu již podruhé Lukáš Klimeš, hostující z Komety, do útoku přišel jako proti Kadani Radim Zohorna.

Začátek utkání byl pro domácí Motor šokem. Ve 49. vteřině zápasu Polodna vystřelil a Matěj Pekr uklidil odražený puk do branky domácích, 0:1! Zápas ihned dostal šťávu. Za tři minuty bylo vyrovnáno. Josef Straka našel Vráblíka, který propálil Klimeše. Na začátku osmé minuty Straka sám předvedl krásnou sólovou akci a bylo 2:1 pro Jihočechy, i když rozhodčí asi chtěl přehlédnout stání domácího hráče v brankovišti, který Klimešovi bránil v zákroku. V této chvíli pět a půl tisíce diváků nepochybovalo o vítězství lídra soutěže. Navíc Pajič a poté i Pekr orazítkovali tyče obou konstrukcí.

Na začátku druhé třetiny jim opět zatrnulo. Erat nahodil před branku a Dočekal lehkou tečí posunul puk mezi betony Bláhy a bylo srovnáno. V polovině utkání při velkém tlaku domácích nešikovně fauloval Zíb a rozhodčí nařídil trestné střílení. Faulovaný Tomáš Svoboda zkušeně zakončil mezi betony a bylo 2:3 pro Horáky. Za čtyři minuty hráli hokejisté Třebíče přesilovku, ale opět po chybě ujel Pajič a bylo znovu srovnáno. To už diváci tušili, že to tak snadné nebude, ale o vítězství stále nepochybovali. Zvláště, když stav vydržel až do konce třetiny.

Ale i do té poslední vstoupili aktivněji hosté. Peter Zuzin na začátku třetí minuty prošel obranou, vystřelil a Bláha srazil puk na brusle bránícího Roba, který puk nasměroval do vlastní klece, 3:4. V polovině třetí třetiny hráli Horáci přesilovku a na konci perfektní souhry byl opět Tomáš Svoboda, 3:5. To už v hledišti hrála hlavní roli nervozita. Domácí se snažili, ale hosté odolávali všem šancím. Nakonec minutu před koncem pečetil Polodna do prázdné branky na 3:6. Úspěch, který dokáže nabudit hráče k lepším zítřkům.

Ve středu přijede poslední Most a pokud hráči utkání nepodcení, měli by to být tři body. Je potřeba ještě zvýšit sebevědomí, neboť v sobotu jedou na led Dukly, k tradičnímu velkému derby této soutěže. Věřme, že hráči naváží na úspěchy z přípravného poháru, kdy dvakrát Duklu vyprovodili vysokým vítězstvím.

Jan Zeman