Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Začíná Paraolympiáda Vancouver 2010
Začíná Paraolympiáda Vancouver 2010 PDF Tisk Email
Pátek, 12 Březen 2010 09:15

Pro mnohé fanoušky sportu Olympiáda ve Vancouveru skončila zhasnutím ohně a zklamáním z výkonu našich hokejistů. Pro odborníky ovšem „pravá“ Olympiáda teprve začíná, dnes 12.3. opět v kanadském Vancouveru. Olympiáda, kde nejde o peníze, kde se závodníci nepodrážejí a kde vítězí opravdu ti nejlepší a žádný rozhodčí je nesráží špatnými body. Olympiáda handicapovaných sportovců je tím setkáním, které měl zřejmě na mysli i baron De Coubertnin. V míru a bez „zájmů“ politiků, sponzorů, obchodníků a v neposlední řadě bohužel i bez zájmu médií. Například na webových stránkách Deníku Sport do dnešního rána nenajdete ani zmínku, že nějaká Paralympiáda začíná. Prostě zájmy trhu vítězí nad sportem.

 

Česká výprava čítá dvacet sportovců – pět lyžařů a patnáct sledge hokejistů. Mezi nimi i zástupce Třebíče, trenér Sladge hokejistů Tomáš Zelenka. On dovedl svůj tým na Paraolympiádu poprvé v historii. V základní skupině se postupně střetnou s Japonskem, USA a Koreou. První zápas začíná v sobotu 13.3. právě proti Japonsku. Bohužel, ani Česká televize nemá zájem vysílat přímé přenosy a tak nám zbývá sledovat jen záznamy na ČT4.

Přejme všem účastníkům, nejen českým, hodně zdaru a radosti z krásných sportovních výkonů. O výsledcích našich Sledge hokejistů vás určitě budeme informovat.

Jan Zeman

 

Aktualizováno Pondělí, 15 Březen 2010 14:40