Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Odešla legenda - Josef Horký
Odešla legenda - Josef Horký PDF Tisk Email
Čtvrtek, 24 Září 2015 14:21

Ve čtvrtek 17. září v odpoledních hodinách tragicky zahynul v šedesáti třech letech známý Třebíčský sportovec Josef Horký. Hokejová legenda, která brázdila v sedmdesátých a osmdesátých letech nejen třebíčský led.

Josef měl vždy velmi dobrou fyzickou kondici a patřil k nejlepším bránícím křídlům, které v dresu tehdy Elitexu působilo. V roce 1977/78 byl také nejlepším střelcem mužstva.  Zahrál si též nejvyšší soutěž v dresu Zetoru Brno. Patřil k poctivým dělníkům ledu a svoji bohatou kariéru končil až ve čtyřiceti letech. Poté i dál působil u mládežnických celků jako trenér.

Josef Horký je členem Síně slávy třebíčského hokeje. A i když aktivně se již poslední roky do dění v klubu nezapojoval, na své kamarády nezapomněl. Minulý rok se uskutečnilo setkání hokejových legend Třebíče, kam dorazilo přes padesát bývalých hráčů. Hlavním organizátorem a tím kdo vše dokázal vyběhat, byl právě Josef. Poděkovali mu tehdy jeho kamarádi a jistě netušili, že na další setkání už Josef nepřijde.

Josef byl též velkým milovníkem dvou kol. Jak rychlých motorek, tak jízdních kol. Těžil stále ze své dobré fyzičky a ve svém věku jezdil na kole skoro každý den, někdy i více než sto kilometrů. Zúčastnil se mnoha amatérských závodů u nás i v zahraničí. Nakonec ho stála život jediná chybička. Rozloučení s tímto sportovním bardem se koná v pátek ve třináct hodin na Novém hřbitově v Třebíči.

Jan Zeman